Празничен концерт на руската инструментална група „Бис-Квит“ и Катажина Мацкевич (сопрано)

По случай отбелязването на 20 години сътрудничество между област Пловдив и Санкт Петербург на 16 ноември 2018 г. от 18:00 ч. в Археологически комплекс „Малка раннохристиянска базилика“, гр. Пловдив, бул. „Княгиня Мария Луиза“ № 31, празничен концерт за жителите и гостите на град Пловдив ще изнесат руската инструментална група „Бис-Квит“ – посланик  на руската култура по света, и лауреатът на най-високата театрална награда на Санкт Петербург „Златен прожектор“ Катажина Мацкевич (сопрано).

Прочетете повече

Откриване на изложба „Идентичност между символика и цветове“

На 6-ти ноември 2018 г. от 17.30 ч. в Дома на културата „Борис Христов“ – гр. Пловдив беше открита колективна изложба с творби на български и италиански художници, ангажирани в разработването на концепцията за национална идентичност чрез цветовете на трибагреника.

Прочетете повече

Областният управител и главният секретар присъстваха на празника на Регионална служба „Военна полиция“ – Пловдив

Областният управител Здравко Димитров и главният секретар на Областна администрация – Пловдив Борислав Димов уважиха с присъствието си професионалния празник на Регионална служба „Военна полиция“ – Пловдив.

Прочетете повече

Народно читалище „Любен Каравелов – 1897“ в село Куртово Конаре закри поредицата от събития във връзка с честването на 75 – годишнината от спасяването на българските евреи

На 2 ноември 2018г. Народно читалище ”Л. Каравелов 1897” – с. Куртово Конаре почете приноса на Република България за спасяването на българските евреи, като  проведе възпоменателно събитие ”Вечер на солидарността” подкрепено и финансирано от Областна администрация – Пловдив в изпълнение на Работната програма за 2018 по Комуникационната стратегия на България за Европейския съюз.

Прочетете повече