Заместник-областният управител Георги Пилев произнесе слово на честването на Ботев в Калофер

Заместник-областният управител Георги Пилев произнесе слово по случай 169-та годишнина от рождението на Христо Ботев в Калофер. Годишнината от рождението на великия български революционер, поет и публицист бе тържествено отбелязана в родния му град Калофер. Георги Пилев присъства на тържествения митинг-поклонение, който започна от двора на НМ “Христо Ботев”, а официалната церемония се проведе пред Мемориален комплекс „Христо Ботев”. В словото си г-н Пилев каза:

Прочетете повече

Главният секретар на Областна администрация Пловдив Борислав Димов се поклони пред паметника на Христо Ботев

Главният секретар на Областна администрация Пловдив Борислав Димов се поклони пред паметника на Христо Ботев в Цар Симеоновата градина в Пловдив. Бяха поднесени венци и цветя от името на Областния управител по случай 169-тата годишнина от рождението на поета-революционер. В ритуала пред по традиция участваше почетна рота и военен духов оркестър от пловдивския гарнизон слово за делото и живота на великия българин бе произнесено от Александър Секулов – драматург на Пловдивския театър и носител на награда „Аскеер“ през 2016 година за пиесата „Няма ток за електрическия стол”. Водещ на церемонията бе актьорът от Драматичен театър – Пловдив Петър Тосков.

Прочетете повече

Областният управител Здравко Димитров присъства на Богоявленския водосвет

Областният управител Здравко Димитров присъства на освещаването на бойните знамена, което беше отслужено от пловдивския митрополит Николай в двора на катедралния храм „Св. Богородица”. След това с литийно шествие областният управител, кметът, бригаден генерал Явор Матеев, граждани и официални лица се отправиха към моста на река Марица, за да участват във Великия Богоявленски водосвет пред Водната палата на река Марица.

Прочетете повече