Областния управител на Пловдив Здравко Димитров получи наградата на БАИТ за значителен принос в ИКТ бранша, в категория Държавна администрация

Областния управител на Пловдив Здравко Димитров получи наградата на БАИТ за значителен принос в ИКТ бранша в категория Държавна администрация от председателят на ДАЕУ Атанас Темелков. Пловдивска област е първата, в която е създадена областна междуинституционална платформа за работа на институциите по обхващане и задържане в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст. Тя е изградена за нуждите на Областна администрация – Пловдив и РУО – Пловдив.

Прочетете повече

С нов компютърен томограф Военна болница отбеляза 129-тата си годишнина

С откриването на 6-срезов компютърен томограф Военна болница – Пловдив отбеляза своята 129-та годишнина. Тържественото откриване се състоя пред диагностично-консултативния й блок на  ул. „Петко Д. Петков“. Ритуалът започна  с почетен караул и военния духов оркестър на ВВС.

Прочетете повече

Военнослужещите от 34-я контингент се завърнаха от Афганистан

34-тото наше формирование, което бе част от международните военни сили, бе посрещнато  тържествено в Карлово в понеделник, 26 февруари.  Церемонията се проведе на площад „Васил Левски” пред паметника на Апостола.   В нея участваха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът  на отбраната генерал – лейтенант Андрей Боцев, командирът на Сухопътни войски генерал- лейтенант Михаил Попов, главният секретар на Областна администрация – Пловдив Борислав Димов,  кметът на Карлово Емил Кабаиванов, народните представители ген. Константин  Попов и Веска Ненчева.

Прочетете повече

Областният управител Здравко Димитров взе участие в дискусията за новото райониране на страната

Областният управител Здравко Димитров взе участие в дискусията за новото райониране на страната, което се проведе днес в София по инициатива на Министерството на регионалното развитие и благоустройство. На форума присъстваха министърът на регионалното развитие Николай Нанков, депутати, представители на държавната и местната власт, бизнеса и научните среди.

Прочетете повече

Актуалната обстановка в област Пловдив

Към момента всички пътища в област Пловдив са проходими при зимни условия. По-голяма част от пътищата в 18-те общини са почистени, а машините за снегопочистване продължават да ги обработват, поради непрестанния снеговалеж. На дежурните телефони са подадени няколко сигнала за непочистени малки улици, към които кметовете по места своевременно са насочили снегопочистващата техника.

Прочетете повече
175 Views | Last update 26.02.2018 17:13:37