Военнослужещите от 34-я контингент се завърнаха от Афганистан

34-тото наше формирование, което бе част от международните военни сили, бе посрещнато  тържествено в Карлово в понеделник, 26 февруари.  Церемонията се проведе на площад „Васил Левски” пред паметника на Апостола.   В нея участваха министърът на отбраната Красимир Каракачанов, началникът  на отбраната генерал – лейтенант Андрей Боцев, командирът на Сухопътни войски генерал- лейтенант Михаил Попов, главният секретар на Областна администрация – Пловдив Борислав Димов,  кметът на Карлово Емил Кабаиванов, народните представители ген. Константин  Попов и Веска Ненчева.

Прочетете повече

Областният управител Здравко Димитров взе участие в дискусията за новото райониране на страната

Областният управител Здравко Димитров взе участие в дискусията за новото райониране на страната, което се проведе днес в София по инициатива на Министерството на регионалното развитие и благоустройство. На форума присъстваха министърът на регионалното развитие Николай Нанков, депутати, представители на държавната и местната власт, бизнеса и научните среди.

Прочетете повече

Актуалната обстановка в област Пловдив

Към момента всички пътища в област Пловдив са проходими при зимни условия. По-голяма част от пътищата в 18-те общини са почистени, а машините за снегопочистване продължават да ги обработват, поради непрестанния снеговалеж. На дежурните телефони са подадени няколко сигнала за непочистени малки улици, към които кметовете по места своевременно са насочили снегопочистващата техника.

Прочетете повече

Областният управител Здравко Димитров се срещна с Н. Пр. Джан Хайджоу, посланик на Китайската народна република в Република България

Областният управител Здравко Димитров се срещна с Н. Пр. Джан Хайджоу, посланик на Китайската народна република в Република България. Посланик  Хайджоу благодари на областния управител за гостоприемството и изрази увереността си, че срещата е още един показател за доброто сътрудничество и развитието на по нататъшните отношения между двете държави.

Прочетете повече

Областният управител подкрепя инициативата за по-прецизна класификация на язовирите

По инициатива на областния управител на Област Пловдив Здравко Димитров и директора на Регионалния отдел на Държавната агенция за метеорологичен и технически надзор Йордан Кюмюрджиев, днес беше проведена среща с кметовете на общините в областта, на която бяха разгледани предложения за по-прецизна класификация на язовирите. На срещата присъстваха и депутатът Манол Генов, представители на ОД „Земеделие“, „Напоителни системи“.

Прочетете повече