Зам. областният управител инж. Димитър Керин се преклони пред героите от Освобождението в Сопот

С историческа възстановка и тържествена заря-проверка, Сопот отбеляза 140-тата годишнина от Освобождението на България от турско робство. В навечерието на 3 март, много доброволци и членове на сдруженията „Традиция“ и „Хайдути“ пресъздадоха сраженията за защитата на гр. Сопот от турския башибозук . Сценарист на представлението беше кметът на града – Деян Дойнов, който се превъплъти в ролята на селянин от някогашната  Бяла черква и участва в отбраната на родното място.

Повече

Областният управител получи поздравителни писма по случай 140-та годишнина от Освобождението на България

Областният управител Здравко Димитров получи поздравителни писма от Губернатора на Санкт Петербург Г.С. Полтавченко и от Вице-губернатора С.Н. Мовчан, по случай Националния празник на страната 3 март. Те изпращат сърдечни поздрави от  името на правителството на Санкт Петербург по случай Националния празник на страната – 3 март и изтъкват увереност, че дългосрочните руско-български връзки в областта на културното наследство, съхраняване на паметта за съвместните победи и дълбоките дружески чувства между нашите братски народи ще продължат.

Повече

С новото райониране не трябва да се повтаря грешката с отделянето на общините Марица и Родопи от Пловдив

Трябва сериозен дебат, за да да се чуят всички общини, области, министерства и институции, убеден е Областният управител на Пловдив. Новото райониране иска сериозен дебат, за да не се повтори грешката с отделянето на общините Марица и Родопи от Пловдив.

Повече