Заместник областният управител Евелина Апостолова участва в среща-дискусия с министрите на туризма на България и на Гърция

По покана на министъра на туризма Николина Ангелкова заместник областният управител Евелина Апостолова взе участие в среща-дискусия с Н.Пр. Хари Теохарис, министър на туризма на Гърция, която се проведе в София.

Прочетете повече

След три години мостът на Марково има нов парапет

Мостът на село Марково, който свързва околовръстния път на Пловдив със селото, е вече обезопасен с нова предпазна ограда. Това стана след бързата реакция на областния управител Дани Каназирева и на пловдивска фирма, която безвъзмездно, само за три седмици, монтира предпазното съоръжение.

Прочетете повече

Каназирева: Всички институции с превантивни мерки, засилен контрол и мониторинг заради замърсяването на река Марица

За да се установи причинителят на замърсяването на водите в река Марица, пробите са изследвани по 86 показателя, които могат да предизвикат токсичност – цианиди, арсен, живак, други метали, пестициди и общи физикохимични показатели.

Прочетете повече

Каназирева: Работна група от израелски и български специалисти ще движи проекта „Въча“

Поредният етап на най-важния стратегически проект за Пловдив и региона за изграждане на каскада „Доспат – Въча“ събра на работна среща в Областната администрация представители на израелската фирма изпълнител на предивестиционните проучвания – „Аш Индъстрийз ООД“, областният управител Дани Каназирева и кмета на Пловдив Здравко Димитров.

Прочетете повече