Каназирева: Още един консултативен приемен кабинет

Нов консултативен медицински кабинет за пациенти със съмнение за коронавирус работи от днес следобед в МБАЛ „Свети Пантелеймон“ в Пловдив. Решението за откриване на поредния кабинет, който ще бъде още един филтър за лица със сиптоми на COVID-19, се взе на заседание на Областния медицински щаб, на който присъстваха и управителите на общинските болници „Свети Пантелеймон“ и „Свети Мина“.

Прочетете повече

Каназирева: Най-важното е да опазим лекарите, защото всички ние сме пациенти и разчитаме на тях в тежката ситуация

Областният управител Дани Каназирева, д-р Сийка Димчева от РЗИ и зам-директорът на Спешна помощ д-р Димитър Христозов се срещнаха с лекарите от Транспортна болница в Пловдив и предадоха дарението от предпазни облекла и защитни средства. Болницата е определена от Областния кризисен щаб за лечебно заведение, което ще приема пациенти с леки и средно тежки клинични данни на COVID-19.

Прочетете повече

Предпазни облекла и защитни средства ще бъдат дарени на болниците, които ще лекуват COVID-19

Областна администрация получи две дарения на предпазни средства и защитни облекла за медиците и здравните специалисти в Пловдив и областта. Първото дарение е на стойност над 40 хиляди лева , като всеки костюм е на стойност над 100 лева за брой.

Прочетете повече