Проф. Салчев: Не е имало и няма проблем с финансирането на МБАЛ “Свети Мина“

„Финансирането на МБАЛ “Свети Мина“ зависи от решението на Община Пловдив и на Общинския съвет. Предложението от директора на РЗОК, което е направено още в сряда, очаква тяхното решение“. Това каза в Пловдив пред журналисти управителят на НЗОК проф. д-р Петко Салчев след среща и разговор с областния управител Дани Каназирева.

Прочетете повече

Каназирева: Експертиза ще каже не само какви са причините за мангана във водата, но ще даде и дългосрочното решение на проблема

На среща с областния управител Дани Каназирева, управителя на ВиК Спартак Николов, заместник кмета на община Родопи Владимир Маринов и Инициативния комитет на ГС „Живот за Брестовица“ бяха представени междинните резултати от проучването за причините и характера на влошеното качество на питейната вода на с. Брестовица и дали наличието на манган е свързано с покачване на нивото на реката при помпените станции на МВЕЦ-а, където се е образувало заблатяване и гниене.

Прочетете повече

Областният управител награди ученичката Надежда Боянова от Художествената гимназия

Областният управител Дани Каназирева връчи наградата на Областна администрация Пловдив в конкурса „Плакат – Костадин Отонов“ – 2020г. на Надежда Боянова от НХГ „Цанко Лавренов“. Надежда, която е 12 клас, спечели наградата с работата си на тема – „Думите – балсам и отрова“.

Прочетете повече

Граждански диалог за преодоляване на последиците от здравната, социалната и икономическата криза

Вече е очевидно, че след COVID- кризата животът в селата, градовете, България и в Европа няма да бъде същият. Светът се променя – променя се и социумът. Налагат се нови порядки, нови начини на взаимодействие между хората във всички сфери на социалния живот – здравеопазване, образование, икономика, развлечение и бит.

Прочетете повече