Областният управител се срещна с делегации от китайските провинции Тиендзин и Ляонин

След успешното провеждане на Четвъртата среща на местните лидери на страните от Инициативата 16+1, която се проведе в София, областният управител Здравко Димитров посрещна делегация от китайската провинция Тиендзин и подписа Меморандум за разбирателство, укрепване на бизнес сътрудничеството и Писмо за намерение за побратимяване между провинция Ляонин и област Пловдив.

Прочетете повече

Народно читалище „Изгрев – 1927г.“ в село Граф Игнатиево отбеляза 75 години от спасяването на българските евреи

На 19 октомври 2018 г. в Народно читалище ”Изгрев-1927г.” с. Граф Игнатиево се състоя културно събитие във връзка с приноса на България за спасяването на евреите от Холокоста. Инициативата се осъществи със съдействието и финансовата подкрепа на Областна администрация – Пловдив по работната програма на Комуникационната стратегия на Република България за Европейския съюз 2018 (КС 2018).

Прочетете повече

Областният управител Здравко Димитров подписа споразумение за установяване на побратимени отношения между Област Пловдив и Провинция Хайнан

Областният управител Здравко Димитров подписа споразумение за установяване на побратимени отношения между Област Пловдив и Провинция Хайнан, Китайска народна република. От българска страна на срещата присъстваха заместник областните управители Евелина Апостолова, Петър Петров и Димитър Керин, Борислав Димов, главен секретар на Областна администрация – Пловдив

Прочетете повече

Областният управител поздрави мениджърите на ЕVN за изграждането на новата подстанция „Евмолпия“

Областният управител поздрави мениджърите на ЕVN на първата копка на Подстанция Евмолпия на Електроразпределение Юг в Пловдив. В церемонията участваха Робърт Дик, регионален мениджър на EVN за България, Андреа Вике, посланик на Република Австрия, Теменужка Петкова, министър на енергетиката, Карл Денк, председател на Съвета на директорите на ЕР Юг и Иван Тотев, кмет на Община Пловдив.

Прочетете повече

Заместник областният управител Евелина Апостолова присъства на откриването на „Медикус, Денто, Галения 2018“

Заместник областният управител Евелина Апостолова присъства на откриването на международното изложение на медицинската, стоматологична и  фармацевтична индустрия  „Медикус, Денто, Галения 2018“. Форумът беше открит от заместник-министъра на здравеопазването Светлана Йорданова и ще продължи до 20 октомври в Международен панаир Пловдив. В него участват повече от 100 водещи фирми от 15 държави.

Прочетете повече