Паметник на загиналите във войните за национално обединение откриха в гр. Раковски

Паметник на загиналите във войните за национално обединение беше открит тържествено на 21 –ви юни, от 20.00 часа, в град Раковски. Лентата прерязаха кметът на Раковски Павел Гуджеров  и председателят на Комисията по отбрана ген. Константин Попов. Двамата отбелязаха значимостта на това високо патриотично дело и поздравиха инициаторите за положените усилия през последните три години. Паметникът бе осветен от свещеници от местните енории. Прочетени бяха поздравителни адреси от председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов, началника на ВА „Георги С. Раковски“ генерал-майор Груди Ангелов, председателя на СОСЗР генерал от резерва Златан Стойков и др. 

Повече

Областният управител се срещна с представители на EVN България

Областният управител Здравко Димитров се срещна с представители на EVN България г-н Робърт Дик – председател на съвета на директорите на EVN и г-н Костадин Величков, изпълнителен член на Съвета на директорите на „Електроразпрeделение ЮГ“ –  EVN България. На срещата бяха обсъдени текущи въпроси за областта във връзка с работата на EVN.

Повече

Започна фестивалът „Дни на тракийската култура“ в Пловдив

За шести пореден път Пловдив е домакин на Международния фестивал „Дни на тракийската култура“ . Официално форумът беше открит на 20 юни от 18.00 часа на Римския стадион. И тази година организатор е Културен център ТРАКАРТ, а партньор на събитието е Генералното консулство на Република Турция в Пловдив. Старт на празненствата даде създателят на Културния център Георги Иванов, известен на пловдивчани като Жорж Трак.

Повече

Художникът Никола Вичев дари на Областна администрация – Пловдив портрет на Дядо Добри

Един от доайените на пловдивската живописна школа – художникът Никола Вичев направи изключителен жест, като дари на Областна администрация – Пловдив забележителен портрет на Дядо Добри.  Дарението беше получено лично областния управител Здравко Димитров. Той изказа сърдечната си благодарност на художника и на неговата дъщеря Вера, благодарение на която събитието стана факт.

Повече