Откриване на изложба „Идентичност между символика и цветове“

На 6-ти ноември 2018 г. от 17.30 ч. в Дома на културата „Борис Христов“ – гр. Пловдив беше открита колективна изложба с творби на български и италиански художници, ангажирани в разработването на концепцията за национална идентичност чрез цветовете на трибагреника.

Прочетете повече

Областният управител и главният секретар присъстваха на празника на Регионална служба „Военна полиция“ – Пловдив

Областният управител Здравко Димитров и главният секретар на Областна администрация – Пловдив Борислав Димов уважиха с присъствието си професионалния празник на Регионална служба „Военна полиция“ – Пловдив.

Прочетете повече

Народно читалище „Любен Каравелов – 1897“ в село Куртово Конаре закри поредицата от събития във връзка с честването на 75 – годишнината от спасяването на българските евреи

На 2 ноември 2018г. Народно читалище ”Л. Каравелов 1897” – с. Куртово Конаре почете приноса на Република България за спасяването на българските евреи, като  проведе възпоменателно събитие ”Вечер на солидарността” подкрепено и финансирано от Областна администрация – Пловдив в изпълнение на Работната програма за 2018 по Комуникационната стратегия на България за Европейския съюз.

Прочетете повече

Стартират дните на Португалската култура и изкуство в Пловдив с подкрепата на Областна администрация-Пловдив

В рамките на Дните на португалската култура и изкуство в Пловдив, от 29.10.2018 до 4.11.2018 г., организаторите: Областна администрация – Пловдив, Институт „Камойнш София“ и Посолството на Португалия в България, представят изложбата „Синьо пространство“, чрез която жителите и гостите на град Пловдив ще имат възможност да се запознаят с очарованието на многовековното изкуство азулежу

Прочетете повече

Областният управител награди с медал д-р Тодор Горанов и медицинската сестра Варта Шопова от УМБАЛ „Св. Георги“

Областният управител Здравко Димитров награди с почетния знак – медал „За хората с добри сърца“ д-р Тодор Горанов и медицинската сестра Варта Шопова от УМБАЛ „Св. Георги“, за проявения героизъм и саможертва при спасяването на 52-ма пациенти от отделението по урология.

Прочетете повече