Областният управител г-н Здравко Димитров се поклони пред светите мощи на апостол Андрей Първозвани

Областният управител г-н Здравко Димитров участва в литийното шествие и поклонението пред светите мощи на свети апостол Андрей Първозвани. Той присъства на празничната архиерейска вечерня, която се извършва в навечерието на празника на Митрополитския храм „Света Марина” по покана на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай и бе придружаван от Главния секретар на Областна администрация – Пловдив – г-н Борислав Димов.

Прочетете повече

Областният управител Здравко Димитров разговаря с Генералния консул на Република Турция в Пловдив Хюсеин Ергани

Областният управител на Област Пловдив, г-н Здравко Димитров, се срещна и разговаря с Генералния консул на Република Турция в Пловдив, г-н Хюсеин Ергани. На срещата присъства и заместник областният управител, г-н Петър Петров.

Прочетете повече

Връчиха за втора година награди за „Най-добри практики в туризма за 2017“

На официална церемония, която се проведе в Малката базилика на 12-ти юли в 19 часа, за втори път Община Пловдив  връчи Годишни награди за най-добри практики в сферата на туризма, реализирани през предходната 2017 година.  В онлайн гласуването, което определи победителите в три категории, се включиха 1557 човека.

Прочетете повече

Сопот чества 168 години от рождението на Патриарха на българската литература – Иван Вазов

В продължение на една седмица, Сопот чества 168 години от рождението на Патриарха на българската литература – Иван Вазов. Кулминацията на тържествата беше на 9-ти юли, когато в църквата „Св. св. Петър и Павел” в Сопот беше отслужена света литургия по случай 168 години от рождението на народния поет и за помен на семейството. Да почетат Вазовите празници в Сопот дойдоха български писатели и интелектуалци – доц. Григорий Вазов, който е почетен гражданин на Сопот, акад. Георги Марков, Иван Гранитски, Валерия Велева, представители на местната и държавната власт.

Прочетете повече

Зам. областният управител Петър Петров участва в информационна среща „Насърчаване на предприемачеството“ по ОПИК 2014-2020

На 10-ти юли, в Гранд хотел – Пловдив, се проведе информационна среща за насърчаване на предприемачеството. Тя беше открита от зам.-министъра на икономиката Александър Манолев.  В събитието взеха участие и заместник областният управител Петър Петров и заместник-кметът  на Пловдив Розалин Петков.

Прочетете повече