Дани Каназирева се срещна с протестиращите срещу кариера в Първенец

Общественото обсъждане на инвестиционен проект за изграждане на кариера край с. Първенец ще се проведе на 23 септември, както е предвидено. Това стана ясно след срещата на областния управител Дани Каназирева и инициативния комитет на граждани, които настояваха обсъждането да се отложи заради риска от разпространението на „Covid – 19” .

Прочетете повече

Каназирева: Още две болници в Пловдив разкриват отделения за лечение на Ковид-19

Още две болници в Пловдив се включват в графика за есенно-зимния сезон за обезпечаване на лечението на пациенти с Ковид-19. Това са частните здравни заведения УМБАЛ „ЕВРОХОСПИТАЛ”- Пловдив, където ще бъдат разкрити 20 легла и болница Медлайн – с 10 легла за интензивно лечение.

Прочетете повече

В ОУ „ Петър Берон“ – открит урок по безопасност в Европейския ден без загинали на пътя

В двора на основно училище „Петър Берон“, на площадката по безопасност на движението, с открит урок с демонстрации и игри осемгодишните ученици чуха как да се пазят на пътя и какво да е поведението им като участници в движението. Инспекторите Ботьо Гиргинов Стойчо Яковски и от Пътна полиция по забавен начин обясниха на децата най-важните правила, които трябва да спазват като пешеходци.

Прочетете повече

Областният управител Дани Каназирева присъства на откриването на новата учебна година в Хуманитарната гимназия, АМТИИ и Медицинския университет

На гимназистите и студентите пожела здраве, вдъхновение и успехи. Тържественото откриване на учебната 2020/2021 г. в Хуманитарната гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“ събра на площад „11-ти май“- пред сградата на училището, новоприетите ученици и техните родители.

Прочетете повече

Честит първи учебен ден!

Уважаеми госпожи и господа директори, Уважаеми учители,
Скъпи ученици, Приемете сърдечните ми поздравления по случай началото на Новата учебна година! По традиция този ден се е превърнал в празник – посветен на вечния стремеж към наука, просвещение и духовност.

Прочетете повече