Областният кризисен щаб предаде дарените предпазни облекла и защитни средства на здравните заведения в Пловдив и областта

Предпазни облекла, дарени на Областния кризисен щаб, се разпределят в болниците в Пловдив и областта, които ще поемат пациенти с COVID-19.

Прочетете повече

Каназирева: Транспортна болница в Пловдив с безупречна организация и алгоритъм на работа в приемния кабинет и в отделението за COVID-19

Транспортна болница в Пловдив е изцяло подготвена за консултиране и приемане на пациенти със съмнения за COVID-19, съобщи областният управител Дани Каназирева. Тя уточни, че по информация на директора на лечебното заведение д-р Павел Павлов, в разкрития денощен приемен кабинет има осигурено дежурство на лекар, две медицински сестри и санитар.

Прочетете повече

Организацията в Пловдив и областта в тази извънредна ситуация е много добра

„Съгласни сме с прилагането на по-рестриктивни мерки в областта там, където не се спазва редът и установените норми“. Това заяви областният управител Дани Каназирева по време на заседание на Медицинския щаб. Каназирева е категорична, че това трябва да става с ясни заповеди и нормативни документи, за да няма объркване и хаос сред хората, какъвто се получи.

Прочетете повече

Областният управител подкрепя по-строги мерки, които да са еднакви за всички общини

Категорично подкрепям и съм съгласна с кметовете от област Пловдив за въвеждането на по-строги мерки и затварянето на повечето търговски обекти, извън хранителни магазини, аптеки и дрогерии, банкови и застрахователни офиси и др. изрично посочени от Националния щаб, но считам че тези мерки трябва да бъдат единни за всички общини на територията, за да не предизвикаме хаос сред населението и хората да знаят какво работи и какво не.

Прочетете повече

На 29.03.2020 г. са съобщени 3 нови лица за Област Пловдив с COVID -19

Областният управител Дани Каназирева уточни, че по данни на РЗИ-Пловдив, единият от пациентите е приет в УМБАЛ „ Каспела“ с оплаквания и съмнение за тази инфекция.

Прочетете повече