Честит ден на храбростта и Българската армия! Честит Гергьовден!

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ ПЛОВДИВ!

На 6 май почитаме паметта на българските воини, отдали живота си за свободата и независимостта на Отечеството.

На този ден българската православна църква чества подвизите на Свети Георги Победоносец.

Нека Свети Георги да донесе във всеки дом вяра и благополучие, да Ви закриля и дарява със здраве, смелост и честити дни!

Честит ден на храбростта и Българската армия!

Честит Гергьовден!

С уважение,

ПЕТЪР ПЕТРОВ

ВрИД областен управител на област Пловдив

Прочетете повече

Честито Възкресение Христово!

Скъпи жители на област Пловдив!

Честито Възкресение Христово! Празник, който носи послание за силата и тържеството на духа и вярата.

Нека тайнството на Възкресението изпълни сърцата ни с мир и обич!

Прочетете повече

Временно изпълняващият длъжността областен управител Петър Петров присъства на откриването на първата „зелена класна стая“ в Пловдив

Екологичната зона се намира в НУ „Петко Р. Славейков“ в район „Източен“ в Пловдив. Тя е разположена върху 2,5 дка, затревена е с райсграс, има 3 класни стаи с интерактивни дъски, всяка от които е с мултимедия. Изградена е модерна поливна система, две мини оранжерии. За всеки клас има отделна кашпа за засаждане на редки растителни видове, които учениците ще отглеждат заедно със студенти и преподаватели от Аграрния университет.

Прочетете повече

Епископската базилика на Филипопол вече е част от световното културно наследство, носи световно признание за Пловдив

Временно изпълняващият длъжността областен управител Петър Петров присъства на официалното откриване на възстановения храм на Филипопол.

Кметът на Пловдив Здравко Димитров, американският посланик Херо Мустафа, президентът на фондация „Америка за България“ Нанси Шилър и директорът на ОИ „Старинен Пловдив“ Богомил Грозев заедно прерязаха лентата в присъствието на официалните гости и на екипа от археолози, архитекти и изследователи, взели участие в работата по възстановяването на обекта.

Прочетете повече

Каназирева: Най-ценният опит, който получих, бе тук, в Областна администрация

„Искрено благодаря на всички за съвместната ни работа през изминалата година и половина. Благодаря за подкрепата и гласуваното доверие на 4 април. Ще продължа да работя за Пловдив и региона, близо до хората, открито и честно“. С тези думи Дани Каназирева се обърна към гражданите, областна администрация и медиите на пресконференция по повод избирането и за народен представител и напускане на поста областен управител.

Прочетете повече
https://www.livechatalternative.com/