Областният управител подкрепя второто издание на международната изложба мозайки „Балкански мостове“

Второто издание на международна изложба мозайки „Балкански мостове” ще стартира на 18 април в Балабанова къща. Изложбата е част от събитийния календар по повод 50 годишния юбилей на ОИ „Старинен Пловдив” и обединява творби на 47 автора от 6 държави, които са селектирани за участие.

Прочетете повече

Областния управител председателства Регионален съвет за развитие на Южен централен район

Областният управител на Област Пловдив Здравко Димитров председателства проведеното в Пловдив 40-то заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ на Южен централен район /ЮЦР/.

Прочетете повече

Областния управител Здравко Димитров посрещна президентите на България – Румен Радев и Германия – Франк-Валтер Щайнмайер в Liebherr

Областния управител Здравко Димитров и от кметът на Община Марица Димитър Иванов посрещнаха президентите на България – Румен Радев и германския му колега Франк-Валтер Щайнмайер, които бяха на посещение в българския завод на немския концерн Liebherr в село Радиново.

Прочетете повече

Спектакълът SHOW OPERA остави незабравими впечатления у гостите и жителите на Пловдив

На 3 април 2019 г. за първи път гала спектакълът SHOW OPERA от Санкт Петербург гастролира в Пловдив и България. Спиращото дъха музикално представление, включващо най-големите оперни арии, известни неаполитански песни и колоритни руски романси, завладя гостите и жителите на Пловдив. SHOW OPERA е уникален проект, съчетаващ класическа музика, академично пеене и модерни шоу технологии.

Прочетете повече

Пловдив получи графични платна като подарък от побратимения руски град Санкт Петербург

Десет графични платна на известни руски художници с изгледи от емблематични места в Санкт Петербург получи като подарък Пловдив от побратимения руски град. Дарението бе връчено от диригента на Държавна филхармония в Санкт Петербург Михаил Голиков

Прочетете повече