Заместник-областният управител Евелина Апостолова взе участие в работен семинар в Медицински университет – Пловдив

Заместник-областният управител Евелина Апостолова и изтъкнати представители на академичната общност присъстваха на семинар за възможностите за кандидатстване по проекти, финансирани от ЕС в новия програмен период 2021-2027г.

Прочетете повече

Проф. Салчев: Не е имало и няма проблем с финансирането на МБАЛ “Свети Мина“

„Финансирането на МБАЛ “Свети Мина“ зависи от решението на Община Пловдив и на Общинския съвет. Предложението от директора на РЗОК, което е направено още в сряда, очаква тяхното решение“. Това каза в Пловдив пред журналисти управителят на НЗОК проф. д-р Петко Салчев след среща и разговор с областния управител Дани Каназирева.

Прочетете повече

Каназирева: Експертиза ще каже не само какви са причините за мангана във водата, но ще даде и дългосрочното решение на проблема

На среща с областния управител Дани Каназирева, управителя на ВиК Спартак Николов, заместник кмета на община Родопи Владимир Маринов и Инициативния комитет на ГС „Живот за Брестовица“ бяха представени междинните резултати от проучването за причините и характера на влошеното качество на питейната вода на с. Брестовица и дали наличието на манган е свързано с покачване на нивото на реката при помпените станции на МВЕЦ-а, където се е образувало заблатяване и гниене.

Прочетете повече

Граждански диалог за преодоляване на последиците от здравната, социалната и икономическата криза

Вече е очевидно, че след COVID- кризата животът в селата, градовете, България и в Европа няма да бъде същият. Светът се променя – променя се и социумът. Налагат се нови порядки, нови начини на взаимодействие между хората във всички сфери на социалния живот – здравеопазване, образование, икономика, развлечение и бит.

Прочетете повече

Щом „Свети Мина“ не може да е само Ковид болница, тогава няма да е

Управителят на МБАЛ „Свети Мина“ да изготви доклад какви са реалните възможности на здравното заведение за оказване на качествена здравна грижа при лечението на пациенти с Ковид-19. Това реши днес на свое заседание Медицинският щаб. Решението е продиктувано от множеството публикации в медиите и твърдението, че общинското здравно заведение реално не може да се реорганизира в изцяло Ковид-болница, поради липса на достатъчно апаратура, обезпечен леглови фонд, персонал и недостатъчен финансов ресурс на база досегашния лимит, с който работи.

Прочетете повече