Връчиха за втора година награди за „Най-добри практики в туризма за 2017“

На официална церемония, която се проведе в Малката базилика на 12-ти юли в 19 часа, за втори път Община Пловдив  връчи Годишни награди за най-добри практики в сферата на туризма, реализирани през предходната 2017 година.  В онлайн гласуването, което определи победителите в три категории, се включиха 1557 човека.

Прочетете повече

Сопот чества 168 години от рождението на Патриарха на българската литература – Иван Вазов

В продължение на една седмица, Сопот чества 168 години от рождението на Патриарха на българската литература – Иван Вазов. Кулминацията на тържествата беше на 9-ти юли, когато в църквата „Св. св. Петър и Павел” в Сопот беше отслужена света литургия по случай 168 години от рождението на народния поет и за помен на семейството. Да почетат Вазовите празници в Сопот дойдоха български писатели и интелектуалци – доц. Григорий Вазов, който е почетен гражданин на Сопот, акад. Георги Марков, Иван Гранитски, Валерия Велева, представители на местната и държавната власт.

Прочетете повече

Зам. областният управител Петър Петров участва в информационна среща „Насърчаване на предприемачеството“ по ОПИК 2014-2020

На 10-ти юли, в Гранд хотел – Пловдив, се проведе информационна среща за насърчаване на предприемачеството. Тя беше открита от зам.-министъра на икономиката Александър Манолев.  В събитието взеха участие и заместник областният управител Петър Петров и заместник-кметът  на Пловдив Розалин Петков.

Прочетете повече

Областният управител се срещна с посланика на Република Малта Н. Пр. Лино Бианко

Областният управител Здравко Димитров прие посланика на  Република Малта в България и Румъния – Н. Пр. проф. Лино Бианко.  Това е първата официална визита Негово Превъзходителство в Пловдив. На срещата присъстваха и заместник областните управители Петър Петров и Димитър Керин, главният архитект на Област Пловдив Валентин Маринов и оперният певец Ивайло Михайлов, който тази година беше гост на тържественото отбелязване на Деня на светите братя Кирил и Методий в Република Малта.

Прочетете повече

Областният управител Здравко Димитров присъства на военния парад по случай бойния празник на Пловдивския гарнизон

Областният управител Здравко Димитров присъства на военния парад по случай бойния празник на Пловдивския гарнизон, който по традиция се чества на 4 юли. Тържественото честване празника на  полковете от Втора пехотна тракийска дивизия и Пловдивския гарнизон се отбелязва за трета поредна година, благодарение на усилията по възраждането му на командира на 68-ма бригада „Специални сили“ – бригаден генерал Явор Матеев. 

Прочетете повече