ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО! БЛАГОДАТНА И ЩАСТЛИВА 2017 ГОДИНА!

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ ПЛОВДИВ,
За мен е чест и удоволствие да отправя към Вас най-сърдечните си пожелания в навечерието на светлия християнски празник Рождество Христово и настъпващата Нова година.

Прочетете повече

Деца с увреждания сурвакаха служителите на Областна администрация –Пловдив

Навръх Игнажден, първите гости в Областна администрация-Пловдив бяха децата от Социалния учебно-професионален център към Комплекса за Социални услуги „Свети Георги“ в Пловдив. Те бяха посрещнати от Областния управител Здравко Димитров, зам.-областния управител Георги Пилев, главния секретар Борислав Димов и всички служители на администрацията.

Прочетете повече

Пловдивската научна общност получи подкрепата на Областния управител Здравко Димитров

По покана на Областния управител Здравко Димитров, в сградата на Областна администрация Пловдив се състоя среща с ректорите и зам.-ректорите на всички пловдивски висши учебни заведения. На нея присъстваха още зам.-областният управител Георги Пилев, главният секретар Борислав Димов и г-жа Снежана Александрова – началник отдел „Координация и европейска интеграция“ в администрацията. Обобщени бяха проблемите на ВУЗ-те през изминалата година , както и перспективите за тяхното решаване през следващата 2017 г.

Прочетете повече

Здравко Димитров прие новия френски посланик Ерик Льобедел

Новият извънреден и пълномощен посланик на Френската република в България Негово превъзходителство Ерик Льобедел се срещна с областния управител Здравко Димитров. Това бе първата официална визита на френския посланик, след връчването на акредитивните писма на президента преди броени дни.

Прочетете повече

Зам.-областният управител Георги Пилев и Секретарят на Областна администрация Борислав Димов уважиха годишнините на КЦМ, БНТ2 и Драматичен театър Пловдив

Зам.-областният управител Георги Пилев беше гост на грандиозния концерта на Марио Хосен, оркестър „Камерата Орфика” и артистите от Държавна опера Пловдив, с който КЦМ и БНТ 2 отбелязаха своите рождени дни. „Пловдив заедно, за да има какво да помним“ бе мотото на празничната вечер, с която бяха отбелязани рождените дни на две институции, които имат своето значимо място и в бизнеса, и в културния живот в региона. Комбината за цветни метали отпразнува 55-годишнината си, а първата българска извън столична телевизия – БНТ Пловдив отбелязва 45 години от излъчването на първия ефирен сигнал.

Прочетете повече