Новини

Над 15 000 лв. бяха събрани на благотворителната вечер „С обич за децата, в памет на бащите герои”

Над 15 000 лв. бяха събрани на благотворителната вечер „С обич за децата, в памет на бащите герои”, която се проведе под патронажа на Областния управител на гр. Пловдив, г-н Здравко Димитров и синдикалните дружества на СФСМВР, във фоайето на Областна администрация Пловдив.

Областният управител Здравко Димитров приветства гостите на събитието и отправи своите пожелания за здраве и успех на децата.

Средствата ще бъдат дарени на децата на загиналите и пострадали по време на изпълнение на служебните си задължения служители на МВР на територията на гр. Пловдив. Директорът на ОДМВР, старши комисар Христо Разсолков изказа благодарността си към всички служители на Министерството на вътрешните работи и заяви, че те винаги са доказвали, че освен чувството за дълг и отговорност, притежават човечност, благородство и всеотдайност.

Благодарности и пожелания отправи и председателят на управителния съвет на Синдикалната федерация на служителите в МВР Валентин Попов.

Негово Високопреосвещенство Митрополит Николай благослови мероприятието и дари на децата по една икона на Света Богородица на всяко едно от децата, за да ги закриля и да им носи здраве и щастие. Митрополит Николай направи и парично дарение от 2000 лв.

По време на вечерта бяха продадени картинни на известни български художници, спортни вещи с автограф от националните отбори по футбол и отборите на „Ботев – Пловдив”, „Локомотив – Пловдив”, „Левски“, „Лудогорец”, Цвети Пиронкова, Данчо Йовчев, Николай Бухалов, капитанът на националния отбор по волейбол Ник Пенчев и Ясен Петров, книга за историята на футболен клуб Локомотив „От тук започва историята“, дарена от единия от авторите г-н Ангел Ангелов,

както и уникална баварска халба за бира, предоставена за каузата лично от лидера на ГЕРБ, г-н Бойко Борисов.

Здравният мениджър д-р Невен Енчев дари на децата маркови дънки, а фирма „Декатлон“ им предостави по един ваучер за покупки от по 50 лв.

В благотворителната акция се включиха окръжният прокурор Румен Филипов, шефът на Районен съд Пловдив Веселин Хаджиев, Апелативният прокурор на Пловдив Иван Даскалов, колекционерът Димитър Инджов, собствениците на „Розаимпекс“ и „ПИМК“ Димитър Георгиев и Илиан Филипов, олимпийският шампион Николай Бухалов, общинският съветник Владимир Кисьов, фирма ЕВН България, “Техно Акташ” АД, БЧК и много други, които закупиха картини и предмети на стойност над 5000 лв. Пловдивските прокуратура и следствие събраха и дариха 4000 лв. Фирма „Нова трейд“ дарява по сто лв. месечно за цяла година на всяко едно от децата. Останалите средства бяха събрани от дарителските кутии и специалните дарителски удостоверения на стойност 20 лв.

Начинанието се организира благодарение на помощта на фирмите „Галакси кетъринг“, „Нова трейд“ и „Винпром Пещера“.

Китарният квартет от музикално училище „Добрин Петков“ се погрижи за доброто настроение на гостите.

Дарителската кампания „С обич за децата, в памет на бащите герои” продължава и суми могат да бъдат дарявани в специално разкритата банкова сметка, средствата от която се използват само и единствено за подпомагане на децата на загиналите и пострадали служители в МВР. Банковата сметка e BG60UBBS80021029636330 при Обединена българска банка.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив

Skip to content https://www.livechatalternative.com/