Новини

Зам.-областният управител Георги Пилев и Секретарят на Областна администрация Борислав Димов уважиха годишнините на КЦМ, БНТ2 и Драматичен театър Пловдив

Зам.-областният управител Георги Пилев беше гост на грандиозния концерта на Марио Хосен, оркестър „Камерата Орфика” и артистите от Държавна опера Пловдив, с който КЦМ и БНТ 2 отбелязаха своите рождени дни. „Пловдив заедно, за да има какво да помним“ бе мотото на празничната вечер, с която бяха отбелязани рождените дни на две институции, които имат своето значимо място и в бизнеса, и в културния живот в региона.  Комбината за цветни метали отпразнува 55-годишнината си, а първата българска извън столична телевизия – БНТ Пловдив отбелязва 45 години от излъчването на първия ефирен сигнал.

Концертът се проведе в изцяло обновената сграда на първия професионален театър в България – Драматичен театър Пловдив, която обедини в едно  енергията и емоцията от двата юбилея. Главен организатор на събитието бе Община Пловдив и кметът Иван Тотев седна редом със зам.-областния управител Пилев.

Виртуозът Марио Хосен  и неговият оркестър Камерата Орфика“ ни приобщиха  към великолепието на барока и класицизма  в творбите на Моцарт, Хендел и Бах.

В края на концерта залата дълго беше огласяна от бурни аплодисменти. Беше поднесена огромна кошница с цвета и беше предаден поздравителен адрес от името на областният управител Здравко Димитров. В поздравителния адрес се казваше „Тази вечер отбелязвате годишнините си с един уникален концерт, който използва девиза на Пловдив 2019 „ЗАЕДНО“ и за това искам да завърша пожеланията си към Вас с думите на незабравимия режисьор Крикор Азарян, който казваше „Магията на изкуството е в събуждането на духовното съзнание. То е чудотворната сила, която може да превърне въглена в диамант. Нека всички заедно да градим нашето културно бъдеще“.

Главният секретар Борислав Димов уважи с присъствието си 135-годишнината от основаването но първия професионален театър в България.

По случай празника си, любимите актьори от Драматичен театър Пловдив бяха подготвили великолепен спектакъл, в който режисьорите Стайко Мурджев и Алексей Кожухаров ни показаха какво се случва зад кулисите на театъра. С много настроение и хумор актьорите се превъплътиха в собствените си роли. Под диригентството на Евгени Господинов те изпяха акапелно и няколко песни. Колегите им от Куклен театър Пловдив ги поздравиха с шеговит скеч.

В края на спектакъла сцената беше отрупана с цветя от името на областния управител, много държавни и общински институции и почитатели. Здравко Димитров изпрати поздравителен адрес в който пожела на  актьорите, режисьорите, композиторите, художниците и  сценичните работници винаги да имат публика – търсеща изкуството, благодарна за таланта и обичаща.

Skip to content https://www.livechatalternative.com/