Акцент, Новини

Зам. областният управител Евелина Апостолова преряза лентата на обновения ж.п. участък Септември – Пловдив

На 17-ти май, Национална компания „Железопътна инфраструктура“ официално обяви приключването на строително-монтажните дейности по проекта за модернизация на железопътния участък Септември–Пловдив с изграждане на 4 пътни надлеза. Те са на територията на Пазарджишка и Пловдивска области – в село Ковачево, село Триводици, град Стамболийски и село Златитрап (гара Тодор Каблешков).

Церемонията за приключването на проекта  започна в 11.00 часа, непосредствено пред пътния надлез в района на гара Стамболийски, с отслужване на водосвет за здраве и спасение. Ритуалът проведе отец Владимир Бейков от храма „Свети дух“ в гр. Стамболийски. Официални гости на събитието бяха зам. областният управител г-жа Евелина Апостолова, кметът на Стамболийски – Георги Мараджиев, инж. Златин Крумов – зам. генерален директор на НКЖИ, Гюнтер Хартвегер – дирекционен ръководител на „ЩАРБАК“ЕАД, кметовете на заинтересованите общини, изпълнители на строително-монтажните дейности и на строителния надзор, медии и граждани. Успешното приключване на проекта беше отбелязано с традиционната церемония „Рязане на лента“, в която участва и зам. областният управител Евелина Апостолова.

Обща стойност на проекта е 19 998 000 лева, от които 16 998 300 лева – безвъзмездна финансова помощ от Кохезионния фонд на ЕС и 2 999 700 лева като национално финансиране.

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/