Акцент, Новини

Двамата пациенти с положителни проби за коронавирус в Пловдив са в сравнително добро състояние

Двамата пловдивчани с положителни проби за коронавирус в Пловдив са в сравнително добро състояние, ясна е тяхната самоличност. Това стана ясно по време на извънредна пресконференция на областния управител Дани Каназирева и директора на РЗИ Пловдив д-р Ваня Манчева във връзка с информацията на Националния оперативен щаб от тази сутрин за още двама души, заразени с COVID-19 в Пловдив.

Първият пациент е мъж на 35 години, настанен в Инфекциозна клиника.

„За него сме наясно, защото очаквахме резултата. Той е проявил достатъчно съвест и се е изолирал още след първите симптоми. След като е почувствал задух, е приет в Инфекциозна клиника. В момента е в средно-тежко състояние, лекува се с хлорокин“, обясни д-р Манчева.

Другият пациент е превързочна сестра на 59 години, която работи в Неврохирургията на университетска болница „Свети Георги“. Тя е с придружаващо системно заболяване, в момента е с температура, но е в сравнително добро състояние, на домашно лечение. Още в нощта на 22 март срещу 23 март се е почувствала зле и се е самоизолирала вкъщи.

Предприети са мерки за карантиниране на клиниката по Неврохирургия, както и за основно почистване и дезинфекция. Под карантина е и персоналът, от който са взети проби.

„20 пациента има в момента в клиниката, на всички тях също се вземат проби, което ще определят по – нататък и нашето поведение“, обясни още директорът на РЗИ Пловдив.

„В непрекъсната комуникация сме с изпълнителния директор на УМБАЛ „Свети Георги“ проф. Карен Джамбазов. Взети са всички необходими мерки. Контролът във всички болници е стриктен. Във всяка едно здравно заведение има вътрешен правилник, който се спазва “, допълни Каназирева.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/