Акцент, Новини

Каназирева : Следим ситуацията в цялата област, важна е личната отговорност и спазването на мерките

Към днешна дата общият брой на пациентите  с COVID-19, жители на пловдивска област, е 293. От тях в общините:  Пловдив – 158,  Карлово – 10, Кричим – 19, Хисар – 2, Родопи – 44, Стамболийски – 14, Калояново – 1, Перущица – 17, Раковски – 6, Марица – 4, Асеновград – 10, Брезово – 1, Куклен – 3, Садово – 4.

От новите случаи 11 са от Пловдив. Между тях имаме 4-ма нови положителни от персонала в заведението „Сикретс“.  Епидемиологичното проучване показа, че има установени положителни проби и сред абитуриенти, които са посетили заведението. Потвърдени досега са 4 – от различни училища  и нямат връзка помежду си, освен че са били във въпросния нощен клуб след бала.

В момента тече проучване, връчват се предписания на техните близки.

Сред днешните случаи са и петима полицаи от Пловдив, които са на домашно лечение и в добро общо състояние.

Сред  обявените 13 нови в областта има по 1 случаи от Костиево и Асеновград.

Оздравелите пациенти са 104, а на домашно лечение са 139.

Към момента са хоспитализирани 43 лица, като вече има  приети пациенти и в Транспортна болница, която със заповед на РЗИ бе включена в графика за лечение на коронавирус.

„Спазването на противоемидемичните мерки и на социална дистанция,  трябва да бъде лична отговорност на всеки един човек и на обществото като цяло”, каза Дани Каназирева в коментар на увеличената заболеваемост в региона.

По повод изказването на здравния министър и НОЩ,  че на Областните кризисни щабове се възлага да вземат решения за ограничаване на  масовите прояви и за допълнителни мерки, Каназирева обясни, че предстои да бъде свикан МЩ и ще се начертаят както план за действие, така  и възможни мерки, които ще бъдат въведени според конкретните случаи.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/