Акцент, Новини

Заместник-областният управител Петър Петров посети концерта, посветен на 45-тата годишнина от първата премиера на ФА „Тракия“

С произведения, неизпълнявани от четири десетилетия ансамбъл „Тракия“ отбеляза годишнината си. Концертът се състоя, благодарение на усилията на главния художествен ръководител, проф. д-р Даниела Дженева, която е начело на ансамбъла вече 23 години. Своята заслуга за невероятния спектакъл имат и диригента на хора Цонка Димитрова, диригента на оркестъра Николай Паскалев, хореографа Катя Личева, главния балетмайстор Георги Карабахчиев, както и многобройните изпълнители.

Поради епидемичната обстановка, входът за събитието беше с покани. Бяха спазени всички противоепидемични мерки. Специално за най-верните си почитатели ансамбъл „Тракия“ ще обяви и други дати, на които ще бъде изпълнена същата концертна програма.

След края на програмата, гост на която беше  заместник-областният управител Петър Петров, организаторите прочетоха поздравителния адрес от областния управител на област Пловдив – Дани Каназирева, в който пише:

„За мен е удоволствие да Ви поздравя по случай 45-тата годишнина от първата премиера на ФА „Тракия“.

Ансамбълът, с неговата дейност, е гордост за област Пловдив. Концертите, които изнасяте по света популяризират не само уникалните фолклорни традиции на страната ни, но и името на областта.

Творческият облик на ансамбъл „Тракия” е неповторим и не спира да се развива през годините. Вие сте новаторите, които осъществиха връзката между дълбоките корени  на българския фолклор и съвременното изкуство в музикалните и танцовите си изяви.

Многобройните Ви награди говорят за Вашите уникални постижения.

Благодарение на Вас, хилядите почитатели на ансамбъла могат да съпреживеят незабравими за българския народ моменти.

Творческият заряд на изпълнителите помага за съхраняване на фолклорното богатство на българския народ и повишаване на родолюбието.

Пожелавам Ви здраве, нови професионални успехи и непресъхваща енергия за съхранение на традициите!“

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Последна редакция на 10 септември, 2020 в 16:32

Skip to content https://www.livechatalternative.com/