Акцент, Новини

Премиерът Бойко Борисов посети община Лъки, коментира важните инфраструктурни проекти в областта

Министър-председателят Бойко Борисов посети село Дряново, община Лъки и направи инспекция на пътя Юговско ханче- Лъки- Смолян. С него бяха  областният управител Дани Каназирева, вътрешният министър Христо Терзийски и зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков. Те коментираха най-важните инфраструктурни проекти в областта.

Областният управител  помоли премиера за съдействие за Околовръстното шосе на Пловдив, което е в много лошо състояние и получи уверението, че  реконструкцията ще започне съвсем скоро.

Зам-министър Нанков допълни, че до няколко дни ще са ясни и средствата за Околовръстното. Следва да се  уточни с  Пътна полиция и Областна администрация, временната организация за движение, за да се  затвори в  два участъка пътят и да започне ремонта.

По време на инспекцията стана ясно, че вече са направени 18 от общо 37 км от трасето на пътя Юговско ханче – Лъки, като 20 км. от тях ще бъдат разширени. Премиерът остана доволен от видяното и разговаря с работниците, които бяха на обекта. Бе уточнено, че в момента се извършват дейности по разширяване на габарита на пътя до 7 м, укрепване на скални откоси и фрезоване. През пролетта ще стартира и асфалтирането на участъка.

В село Дряново, община Лъки, Борисов увери кмета на община Валентин Симеонов, че още днес ще заседава Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, за да отпусне правителството 470 000 лева на общината за спешни укрепителни дейности, така че да се предотврати опасността от голямо срутище в региона.

„Ще действаме бързо, както действахме в Своге, както действаме навсякъде“, подчерта премиерът и уточни, че само за инфраструктура в региона на община Лъки правителството е отпуснало 53 милиона лева.

Каназирева от своя страна запозна Борисов с предприетите мерки от страна на Областна администрация за спешното евакуиране на хората от къщите, намиращи се  под струтището. Тя каза, че още днес документите със количествено-стойностната сметка, които кметът на Лъки ще внесе в Областната комисия за бедствия и аварии, ще бъдат изпратени в МС. Според нея хората не бива да се прибират по домовете си, преди да се укрепи опасният участък, за да се избегне всеки един риск и да пострада някой.

Областният управител увери премиера, че  усилено се работи и по изграждането на  локалните платна на Асеновградско шосе, които до края на  май ще бъдат готови предсрочно.

„Приключихме с ремонта в пловдивския участък на Пазарджишко шосе. Хисарският път също е готов,  реконструкцията на подбалканския път при Карлово също е на приключване. Работи се и за стартиране на процедурите по  изграждането на нов мост при гр.  Първомай – с. Градина, обясни Каназирева и подчерта, че приоритетно се отговаря на нуждите на хората.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/