Новини

Заместник-областният управител Иванка Петкова присъства на отбелязването на 145-та годишнина от гибелта на Ботев в Калофер

В Калофер Иванка Петкова, заместник-областен управител на област Пловдив, участва в честванията на 2 юни, Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.

Церемонията започна малко след 11:00 часа в националния музей „Христо Ботев”. На нея присъстваха и вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова, заместник-министърът на културата доц. Пламен Славов, Емил Кабаиванов – кмет на община Карлово, Румен Стоянов – кмет на гр. Калофер, командирът на 61-ва Стрямска бригада бригаден генерал Деян Дешков, жители и гости на града.

Бяха поднесени цветя пред паметника на Ботев и пред паметника на неговата майка. Митинг-поклонението продължи с военен ритуал по изнасяне знамето на Ботевата чета. С военни почести то бе пренесено до площада в града, а след това до Мемориалния комплекс „Христо Ботев“. Там от името Ангел Стоев – областен управител на област Пловдив, г-жа Петкова поднесе венец.

Речи произнесоха кметът на община Карлово и вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова. С вой на сирени точно в 12:00 часа всички официални гости, жители и гости на града притихнаха в едноминутно мълчание в памет на Христо Ботев и загиналите борци за свобода.

Последна редакция на 03 юни, 2021 в 12:57

Skip to content https://www.livechatalternative.com/