Акцент, Новини

РЗИ издаде 3682 предписания във връзка с COVID-19 за седмица

3 682 предписания по отношение на COVID-19, съгласно актуалните заповеди на МЗ, са издали от Районната здравна инспекция за 18-24 октомври 2021 г. Регистрираните случаи на коронавирусна инфекция в Пловдивска област за този период са 2519. На всички диагностицирани е проведено епидемиологично проучване, съобщават от РЗИ. Издадени са 844 предписания за поставяне под домашна изолация или карантина.

В изпълнение на Националния ваксинационен план срещу коронавирусната инфекция в имунизиционните кабинети на областта са направени 9730 ваксинации, като с първа доза са 7906. Те своевременно са регистрирани в националната информационна система за имунизации срещу – COVID-19. От общопрактикуващи лекари и ваксинационните центрове за периода са направени 384 от т.нар. бустерна доза /трета доза/. Проведени са 251 имунизации в мобилния имунизационен пункт в магазин Метро. Издадени са сертификати на всички желаещи имунизирани, включително и такива, които са провели ваксинацията си извън РЗИ – Пловдив.

От здравната инспекция съобщават, че са извършени 14 проверки за спазване на противоепидемичните мерки, определени със заповеди на министъра на здравеопазването за периода, по видове обекти. В заведения за обществено хранене са направени 5 проверки, в хранителни магазини – 6, в други обекти с обществено предназначение – 2. Направена е и една проверка по сигнал на гражданин. Актовете за установяване на административно нарушение са два. Част от проверките са извършени съвместно с полицията.

РЗИ – Пловдив извършва също така ежедневен 24-часов граничен здравен контрол за спазване на противоепидемичните марки на ГКПП Аерогара „Пловдив“. Издадените предписания за 10-дневна карантина на пристигащи от рискова зона са 192. 

Skip to content https://www.livechatalternative.com/