Акцент, Новини

Пловдив е домакин на националните награди за иновативно обучение

Церемонията ще бъде открита утре от заместник областния управител Даниела Николова

Заместник областният управител на област Пловдив Даниела Николова ще открие тазгодишната церемония по връчването на Европейската награда за иновативно обучение, която тази година  ще се състои в Пловдив. Отличието се присъжда за успешно финализирани проекти по Програма „Еразъм+“, а кандидатстването и подборът се координират от Центъра за развитие на човешките ресурси на Министерството на образованието и науката.  Събитието ще се състои утре в 10 часа в хотел „Алианс“ .

Европейската награда за иновативно обучение е инициатива на Европейската комисия в областта на училищното образование, която се провежда под егидата на еврокомисаря за иновации и научни изследвания, култура, образование и младеж Мария Габриел.

Наградата има за цел да покаже изключителни преподавателски практики, прилагани в рамките на Програма „Еразъм+“, и да отдаде признателност на учителите и техните училища, които имат голям принос за развитието на учителската професия.

На церемонията ще бъдат наградени и представени българските проекти, отличени с Европейска награда за иновативно обучение за 2022г. Ще бъдат проведени дискусии с цел споделяне на опит и иновативни образователни практики по Програма „Еразъм+“.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/