Новини

Областна администрация подкрепя проект за повишаване качеството на храните

Първото от поредицата събития за обмяна на опит по проект за подпомагане процеса на внедряване  на иновации и повишаване качеството на продуктите в цялата хранителна верига, се проведе на 19.05 в Гранд Хотел Пловдив.  Проектът FoodChains4EU е финансиран по програма Интеррег Европа 2014-2020 на Европейската комисия. В него участва Университетът по хранителни технологии – Пловдив в партньорство с регионални власти и университети от България, Великобритания, Италия Румъния и Холандия.

Гости на срещата бяха зам.-областният управител г-жа Евелина Апостолова, зам.-кметът Стефан Стоянов, представители на бизнеса, преподаватели в УХТ и специалисти в областта на хранително-вкусовата промишленост.

Госпожа Апостолова приветства участниците в срещата от името на Областния управител Здравко Димитров. „Внедряването на иновационни технологии и повишаване качеството на продуктите в цялата хранителна верига са изключително важни за съвременния начин на живот. Бъдете уверени, че в лицето на Областна администрация – Пловдив ще имате партньор, който ще подкрепя всяка добра идея“, каза в приветствието си г-жа Апостолова.

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/