Новини

Кошница с цветя и поздравителен адрес, от името на областния управител Здравко Димитров, поднесе на малки балерини зам. областният управител Евелина Апостолова

За десети път Пловдив стана домакин на Международния детски балетен фестивал, който се провежда в Дома на културата „Борис Христов“. По традиция и тази година той съвпадна с Деня на детето. Организаторите от Фондация „Буратинобалет“ събраха на една сцена деца от България, Италия, Турция, Гърция, Македония, Русия и Англия. . Фестивалът беше открит със спектакъла на домакините от студио „Буратино“ – „Една представа за щастие “ по музика на Жорж Бизе. Кошница с цветя и поздравителен адрес, от името на областния управител Здравко Димитров, поднесе на малки балерини зам. областният управител Евелина Апостолова.

„Скъпи участници, на всички Вас пожелавам успешно представяне на фестивала. Вярвам, че следващите четири дни, чрез „любовта за танца“, ще намерите много нови приятели и ще обмените интересни творчески идеи. Пожелавам на всички успех и слънчеви дни в прекрасния град Пловдив!“, се казва в поздравителния адрес на областния управител.

В програмата са включени открити уроци от водещи специалисти в областта на балетното изкуство, като изявите на участниците са открити за публиката.

 Тържественото закриване и гала концертът на наградените ще се проведе на 4 юни в 19.00 часа в Дома на културата.

Последна редакция на 02 юни, 2017 в 19:04

Skip to content https://www.livechatalternative.com/