Областният управител: Благодаря на медиците от Транспортна болница за поетата отговорност и проявеното разбиране

Транспортна болница в Пловдив има готовност за преструктурирането й в инфекциозна болница. Това стана ясно на заседанието на Медицинския щаб и след среща на областния управител Дани Каназирева с директора на лечебното заведение д-р Пламен Павлов.

Прочетете повече

Каназирева: Разпорежданията на Националния оперативен щаб и на Министерския съвет трябва точно да се изпълняват, а хората да са осведомени за тях

В качеството си на председател на Областния кризисен щаб, областният управител Дани Каназирева, отмени заповедите на кметовете на Сопот и Кричим – Деян Дойнов и Атанас Калчев, в частта им, която противоречи с последната заповед на здравния министър за въвеждането на противоепидемични мерки в страната.

Прочетете повече

Дани Каназирева: Предприехме бързи действия за разкриване на специализирана лаборатория за изследване на COVID-19 в Пловдив

„Ще се предприемат бързи и спешни мерки за разкриването на лаборатория за изследване на коронавирус в Пловдив. За да се случи това трябва да се спазят изискванията на Министерството на здравеопазването. Необходима и заповед на здравния министър“. Това съобщи областният управител Дани Каназирева след проведената среща с изпълнителния директор на УМБАЛ “Свети Георги“- Карен Джамбазов, ректорът на Медицинския университет проф. Марияна Мурждева и кмета на Пловдив Здравко Димитров.

Прочетете повече