Акцент, Новини

Областният управител: Благодаря на медиците от Транспортна болница за поетата отговорност и проявеното разбиране

Още една пловдивска болница се включва в битката срещу  COVID-19

Транспортна болница в Пловдив има готовност за преструктурирането й в инфекциозна болница. Това стана ясно на заседанието на Медицинския щаб и след среща на областния управител Дани Каназирева с директора на лечебното заведение  д-р Пламен Павлов.

Той заяви, че болницата поетапно ще направи реорганизацията на работата си, като има готовност пациентите, настанени там в момента, да бъдат преместени.

След извършената днес проверка от д-р Георги Кръстев и д-р Сийка Димчева от щаба, е установено, че условията в болницата са много добри. В нея работят 51 лекари, а специалистите по здравни грижи са 73-ма. Транспортната болница в Пловдив разполага с 92 легла, както и с 2 респираторни апарата.

„В момента изготвяме план за привеждането  на болницата в състояние на работа като инфекциозна“, заяви още директорът д-р Павлов.

Областният управител Дани Каназирева благодари на ръководството и лекарския екип на Транспортна болница за отговорността и проявеното разбиране в трудната ситуация, в която се намираме.

„Всичко, което зависи от нас, ще бъде направено като организация и координация. Ще работим денонощно. Най-важното обаче е осигуряването на предпазно облекло и предпазни средства за всички медици, които са на преден фронт. Чакат се заявените количества“, допълни областният управител.

По информация на директора на Спешна помощ към момента  те са обезпечени с лични предпазни средства от национална доставка. Той съобщи, че имат готовност да осигурят и дарят безвъзмездно 14 респираторни апарата на инфекциозните болници, които имат нужда. 

На заседанието днес бе решено в петък Транспортна болница и МБАЛ „Свети Мина“ да представят плановете си за реорганизация.

„Работим по облекчаване на проблема със струпванията на пациенти пред инфекциозна клиника на университетската болница в Пловдив, за което получаваме непрекъснати сигнали от граждани. Имаме вариант, но очакваме разрешение от Националния щаб“, заяви още областният управител.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

https://www.livechatalternative.com/