Акцент Новини

Областният управител Областният управител Здравко Димитров посрещна делегация от футболен клуб „Торино“

Областният управител Здравко Димитров посрещна делегация от футболен клуб „Торино“. Представителите на елитния италиански клуб, който е бил 7 пъти шампион на Италия,  гостуват на колегите си от „Локомотив Пловдив“. Делегацията бе ръководена от главния координатор на  ФК „Торино“ Теодоро Копола. Той бе придружаван от шефът на футболната академия в Торино Марко Ритцери, треньорът в школата Андреа Бишеля и сътрудникът, отговарящ за партньорството с източните държави Фабрицио де Микеле. От българска страна на срещата присъстваха генералният директор на „Локомотив Пловдив“ Кузман Маринков, спортният директор Чавдар Цветков и директорът на клуба Румен Руйчев, както и главният секретар на Областна администрация Борислав Димов.

Гостите от Италия споделиха, че идват в Пловдив, за да проучат възможностите за реализиране на съвместен проект за създаване на детска школа и футболна академия, в която ще се обучават спортни таланти. Те не скриха, че философията на „Торино“ е насочена към младите и основната цел на клуба е да даде възможност за израстване на децата и изграждането им като пълноценни личности с ценностна система. Академията ще бъде от затворен тип и ще предлага училищно обучение, спортна подготовка и пълен пансион за децата, които бъдат селекционирани. Обучението ще бъде на реципрочен принцип, като в пловдивската академия ще гостуват италиански треньори и преподаватели, а български спортни експерти ще могат да споделят своя опит с италианските спортисти.  Талантливите деца ще имат възможност за реализация, като за целта ще бъдат организирани футболни турнири в Торино и Пловдив.

Г-н Копола заяви, че подобни академии, които използват тяхната методология на обучение, са изградени в 53 града в Италия, както и по една в Бразилия и Албания. Той изтъкна, че заедно е екипа си са готови да направят уъркшоп и да представят концепцията си за футболна академия пред пловдивската общественост и родителите на талантливи деца.

Областният управител приветства идеята, като подчерта, че самият той е спортист, възпитаник на Спортното училище в Пловдив и е наясно колко важен е начинът, програмата и методологията, за развитието на децата, не само като спортисти, но и изграждането им като пълноценни личности. Той предложи на гостите да посетят училището, в което са се обучавали едни най-големите спортни звезди на България. Здравко Димитров обеща пълно съдействие, а гостите от Торино му подариха спортен екип на клуба.

 

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Галерия

https://www.livechatalternative.com/