Новини

Здравко Димитров инспектира ремонта на основната сцена на Драматичния театър „Н. О. Масалитинов“ заедно с министъра на културата Вежди Рашидов

Министърът на културата Вежди Рашидов, областният управител Здравко Димитров и кметът на Пловдив Иван Тотев инспектираха ремонта на основната сцена на Драматичния театър „Н. О. Масалитинов“.

Опустошителен пожар през лятото на 2013 година унищожи почти напълно сцената и сценичното оборудване, и направи зрителната зала неизползваема.

През 2015 година беше изготвен технически проект за реконструкция на основния корпус. Ремонтът, който е на стойност 4,2 млн. лв. не само ще възстанови сцената, но и ще оборудва театъра с най-съвременната озвучителна и осветителна система, която ще подобри максимално акустиката. Ще бъде монтирана модерна система за пожароизвестяване, подемен асансьор, който ще облекчи работата на сценичните работници, санитарен възел за хора с увреждания. След ремонта пловдивският театър ще разполага и с медиатека.

Очаква се основният ремонт да приключи по план на 20 май, а до края на месец юни залата ще функционира нормално и там ще започнат първите репетиции.

Официалното откриване на Голяма сцена на театъра ще бъде на 10 септември, заедно със старта на двадесетото издание на „Сцена на кръстопът“. Символично за откриването на сцената ще бъде възстановено представлението „Възвишение“. Припомняме, че преди три години, по време именно на подготовката на премиерата на Възвишение“, възникна пожарът, който опустоши залата на театъра.

Сцената ще бъде открита и с още едно представление. Пиесата е „Вълци“ и ще бъде поставена от Диана Добрева. Очаква се на откриващото представление да присъства и премиерът Бойко Борисов.

Последна редакция на 16 август, 2016 в 20:59

Skip to content https://www.livechatalternative.com/