През април ще бъде подписано споразумение за приятелство и сътрудничество между Пловдивска област и Задарска жупания

Това стана ясно на днешната среща в Областна администрация между посланика  на  Република Хърватия в България  Нейно Превъзходителство Ясна Огняновац и областния управител Дани Каназирева.

Поканата за споразумението за сътрудничество и приятелство между двата региона идва лично от губернатора на Задарска жупания Божидар Лонгин  и след посещението му в Пловдив в края на миналата година.  

Очакванията са сътрудничеството да бъде  фокусирано в сферата на икономиката, инвестициите и бизнеса, туризма и културата.

Екипи на двете области започват веднага работа по параметрите на споразумението и се очаква  то да бъде подписано през април в града Задар – Хърватия.

 Събитието  съвпада и с планираното вече посещение на Дани Каназирева през същия месец, когато в Задар се чества традиционния ден на областния управител.

На срещата бяха разменени и традиционните подаръци , а Дани Каназирева първа получи символа на  председателството на Съвета на ЕС от страна на Хърватия. Посланиците на страните членки на ЕС ще го получат утре на среща в столицата.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

@ven10

© Областна администрация Пловдив 2012-2017