Акцент, Новини

Пречистващи въздуха апарати за лично предпазване на медиците получи УМБАЛ “Свети Георги“

Три апарата с високо ефективна филтрация на въздуха получи като дарение УМБАЛ „Свети Георги“. Производител е фирма Tecmen, а конкретният модел е FreFlow V1 TM-H2. 

Апаратите бяха дарени на Областния кризисен щаб от пловдивска фирма, а стойността на единия апарат е над 2 хиляди лева. Това съобщи областният управител и председател на щаба Дани Каназирева.

Техниката се препоръчва за лично предпазване на медиците, които са на първа линия в борбата с коронавируса, обясни управителят на фирмата дарител Георги Георгиев.

„Филтриращите апарати са от висок клас и се даряват в подходящ момент на най-голямата болница в страната. Уникалният уред се състои от скафандър, който покрива цялата глава и част от раменете и чрез тръба се свързва със закрепен на кръста пречистващ респиратор, захранващ се с батерии“, допълни Каназирева.

Апаратите са с филтрация до 99,97%  и ефективно предпазват срещу опасни частици, включително вируси по въздуха, осигуряват безопасност и комфортно опериране на медицинските работници.

По думите на  директора на университетската болница проф. Карен Джамбазов, новите апарати, тип пречистващ въздуха респиратор, ще са изключително полезни за екипите, които работят в инфекциозна среда. Според него те могат да се използват при нужда и  в Клиниката по анестезиология и интензивно лечение.

Освен че дава високо ниво на безопасност, предпазният скафандър е комфортен, има постоянен приток на чист въздух към главата и лицето на носещия го и осигурява ясно виждане – анти-мъгла. Това дава възможност да се използва много ефективно в операционните зали.

Целият апарат се разглобява, за да може всяка една част от него да бъде дезинфекцирана след употреба. Филтърът, който е многослоен, се сменя в зависимост от замърсената среда. Има индикатор, който показва във всеки един момент до каква степен е замърсен филтъра, а чрез вибрация и издаване на звуков сигнал се съобщава, че консумативът трябва да се подмени, обясниха от фирмата вносител на апаратите.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/