Акцент, Новини

Областният кризисен щаб получи дарение от Генералният консул на Република Турция в Пловдив

100 броя предпазни костюма от най-висок клас дари на Областния кризисен щаб Генералният консул на Република Турция в Пловдив Хюсейин Ергани.

Областният управител и председател на щаба Дани Каназирева благодари лично на Хюсеин Ергани и го увери, че защитните екипи ще бъдат разпределени в болниците в града и областта, които лекуват пациенти със COVID-19.

„Дарението е много ценно за нас, защото най-важното в момента е медиците на първа линия в борбата с коронавируса, както и пациентите, да бъдат предпазени реално. Важно е също така и  след възобновяването на детските и женски консултации,  задължителните имунизации на децата, плановите операции и  приемът в лечебните заведения  да има достатъчно защитни облекла и предпазни средства и за останалите здравни работници“, обърна се към  Генералния консул на Република Турция в Пловдив областният управител.

Тя увери Хюсейин Ергани, че ситуацията в Пловдив и областта се следи непрекъснато, като повече от половината с положителни проби пациенти са вече оздравели.

От своя страна Генералният консул на Република Турция в Пловдив сподели наблюденията си и изказа задоволството си от спазването в града на мерките срещу разпространението на пандемията.

„Радваме се, че обстановката с коронавируса в България, в частност и Пловдив и областта, е много по – спокойна от останалите страни. В Турция пикът на епидемията мина и всички се надяваме, мерките да дадат  още по-добър резултат.

Опитваме се да помагаме и на съседните държави и затова сме тук, при вас“, заяви по време на срещата Хюсейин Ергани.

Той уточни, че предпазните костюми са изработени в  предприятие на турски предприемач в Смолян, който в създалата се ситуация е преустроил производството на текстил и шие само защитни средства.

И областният управител Дани Каназирева, и Генералният консул на Република Турция в Пловдив Хюсейин Ергани, изразиха надеждите си в най-кратък срок тежката ситуация заради COVID-19 да премине и двете държави да продължат да работят добре, както и досега.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/