Акцент, Новини

Каназирева: От новите 33 случая трима са в болница, останалите на домашно лечение, няма основание за паника

От днешните 33 новорегистрирани случая, 18 са свързани – това са работници в шивашка фирма в гр. Кричим. Собственикът на фирмата е изследвал всички работници – общо 76 човека. Няма други положителни проби, няма хоспитализирани. Цехът е затворен за 14 дни. Предприети са всички санитарно-хигиенни и противоепидемични мерки за дезинфекция. Повечето от шивачките са от община Кричим, има от с. Устина, община Стамболийски и община Перущица.

Това съобщи по данни на РЗИ областният управител Дани Каназирева.

Тя допълни, че 4-ма от новите случаи са свързани с военнослужещия от гр. Асеновград, който бе обявен преди дни като положителен. Всичките са изследвани  във ВМА, няма хоспитализирани. В поделението продължава епидемиологичното проучване и тестването на контактните. Предстои да бъдат изследвани още 30 души.

2 от случаите са от гр. Баня, също на домашно лечение.

Другите случаи са от гр. Пловдив, като не са свързани помежду си и са на различна възраст. 3-ма от тях са хоспитализирани.

Общият брой на пациентите, които са на болнично лечение е 43.

86 са на домашно лечение.

В пловдивска област общият брой на заразените с COVID-19 е 234.

„Факт е, че се увеличава броят на заразените, но нека да запазим спокойствие. Най-важното е да се спазват мерките от всички. Имаме организация в болниците, осигурено и интензивното лечение. Към момента имаме два интубирани болни. Следим ситуацията с РЗИ и МВР, коментира областният управител.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/