Акцент, Новини

Позиция на областния управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева по повод сигналите за неспазване на противоепидемичните мерки в един от магазините от веригата на „Джъмбо“ в Пловдив.

„Недупостимо е това което се случи вчера  в един от магазините от веригата на „Джъмбо“ в Пловдив. Има ясно и конкретно решение на Областния кризисния щаб за броя на посетителите във всеки хранителен и нехранителен магазин в Пловдив и в областта. Видно е, от всички сигнали и снимките в социалната мрежа, че броят на посетителите не е бил контролиран и грубо е нарушено решението на Областния щаб, заяви областният управител Дани Каназирева.

Тя допълни, че при установен брой  на посетителите – 150, е видно, че те са много повече и е  надвишен този брой, както  и не са спазени противоепидемичните мерки.

„Затова ще поискам от РЗИ да бъде съставен акт и наложена санкция, а при следващо нарушение да бъде затворен магазинът. Съгласна съм с изразеното мнение от повечето граждани, че не може мерките да се спазват от едни,  да бъдат затворени заведенията и много други бизнеси и сфери,  а в същото време да има подобни случаи в магазините. Това  води до  риск  мерките да не доведат до желания резултат, допълни Каназирева.

По думите и  днес проверките продължават, а  всеки един магазин трябва да спазва заповедта на Здравния министър и решенията на Щаба  за броя на посетителите.

Областният управител  обясни, че днес сутринта е провела разговор с управителя на магазин „Джъмбо“ и има уверението, че ще бъдат взети мерки  и посетителите вътре в магазина ще бъдат редуцирани, според решението на Щаба.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/