Акцент, Новини

Областният управител Дани Каназирева ще съдейства за изграждането на водопровод в квартал на Стамболийски

Областният управител Дани Каназирева бе днес на място в Стамболийски, за да се запознае с проблеми, свързани с водопровода на цял квартал в града. Преди това Дани Каназирева е имала среща с Инициативен комитет от Стамболийски, който е настоявал за помощ за изграждане на нов водопровод. Става дума за квартал в „Полатово“, където преди три години със средства в размер на 600 000 лева, отпуснати от правителството на Бойко Борисов, бе изградена канализация, защото по някакви причини по време на изграждането на канализацията на града, този квартал е бил пропуснат. „Тогава нямаше средства да се поднови и водопроводът и в момента нуждата от този ремонт е крайно належаща“, каза кметът на Стамболийски Георги Мараджиев. По думите му проблемът идва от там, че с времето кварталът се е разраснал и по-голямото потребление на вода е причина за спадане на налягането. Така водата не може да стигне до етажите на къщите.

„Поех ангажимент към хората да направим среща с ръководството на ВиК и чрез договор за съвместни дейности ВиК да предостави тръбната мрежа, а кметът на Стамболийски се ангажира да поеме изкопните дейности, за да може в най-кратки срокове да решим проблемите на този квартал“, каза областният управител. От своя страна кметът Георги Мараджиев коментира, че ако предварителните процедури се извършат бързо, до 10-15 дни може да започнат изкопните дейности и скоро хората ще имат нов водопровод. „Това ще удовлетвори и изискванията на кандидат-инвеститорите, които имат интерес към терени в този квартал, но заради водопровода до момента са били спирани“, каза още кметът.

„Дали сме дума, благодаря на кмета, че ще поеме немалка част от работата. Сега предстои срещата с ВиК, бързо придвижване на процедурата и изграждането на нов водопровод“, допълни Дани Каназирева.

В Стамболийски тя посети и терена покрай река Марица до Пречиствателната станция, който се нуждае от спешно почистване. Областният управител разговоря за това и с кмета на Стамболийски, като двамата са единодушни, че е крайно необходимо тук коритото на реката да се почисти от наносите и растителността, за да не се затруднява работата на пречиствателното съоръжение. „Изцяло ще се съобразим с искането на кмета на общината и почистването ще е на километър след моста, така че гражданите може да са спокойни, че няма да има опасност от подкопаване на основите“, каза областният управител.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/