Акцент, Новини

Областният управител към носителите на „Национална диплома“: Вие сте светъл лъч на хоризонта и нашето бъдеще

Отличието „Национална диплома“ бе връчено на тържествена церемония в Областна администрация на Виктория Валентинова Трифонова от СОУ „Васил Левски“ в Карлово и Данаил Петков Кръстев от Езикова гимназия „Пловдив“, който също е от Карлово. Отличието се присъжда за отличен успех (6.00) по всички учебни предмети, вписани в дипломата за средно образование и за изявени способности в областта на науките, технологиите, изкуствата и спорта и има морално измерение. Двамата младежи са единствени от Пловдивска област, които са го заслужили.

„Вие сте светъл лъч на хоризонта и да видиш такива деца радва душата и топли сърцето. Виждаме у вас бъдещето на България“, обърна се към Виктория и Данаил областният управител Ангел Стоев. Той им подари книгата „Sapiens. Кратка история на човечеството“ и им връчи поздравителни адреси като пожела на двамата здраве, дръзновение и много успехи. 

„Двамата с Дани сме учили 7 години заедно. Бяхме страхотен екип. Ако се вглъбявахме само и единствено в уроците, може би нямаше да спечелим“, каза Вики. Тя уточни, че продължава напред с „Българска филология“ в Софийския университет. Дани призна, че не е фен на твърдите планове. Поясни, че от малък е проявявал любопитство и счита себе си за изследовател. Затова ще учи биология в Мюнхен.

Началникът на РУО Антоанета Пакова връчи отличието „Национална диплома“ на Министерство на образованието и поднесе поздравителни адреси лично от министър Николай Денков. Тя благодари на младите хора, че са позволили на всички ни да изпитваме гордост и им пожела да носят винаги възрожденския дух на Карлово в сърцата си.

На събитието присъстваха още заместник-кметът на Пловдив по “Oбразование, бизнес развитие и европейски политики” – Стефан Стоянов, заместник-кметът на Карлово – Стойо Карагенски, директорът на СОУ „Васил Левски“, Карлово – Мариана Манчева, директорът на Езикова гимназия „Пловдив“ – Николай Радев, представители на РУО – Пловдив, родители и медии.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/