Акцент, Новини

Областният управител Ангел Стоев към учениците от Гимназията по информатика: Вие учите в знаково училище, на добър час!

Областният управител Ангел Стоев поздрави учениците и преподавателите от Гимназията по информатика „Акад. Благовест Сендов“ по случай първия учебен ден. Той бе гост на тържеството в професионалната ИТ гимназия, което се проведе в двора на училището в Пловдив Тех парк.

„Днес е ден на трепет. Ще се видите със старите приятели, ще създадете нови приятелства и ще се справяте с много нови предизвикателства. За вас 15 септември е и ден на надеждата, че ще изградите по-добро бъдеще“, обърна се в приветствието си към учениците областния управител. Той посочи, че всички те учат в знакова гимназия, носеща името на голям учен, с голямо сърце и виден общественик. Ангел Стоев насърчи преподавателите да бъдат на все такова високо ниво, да дават на своите възпитаници базови познания за човешките ценности, наред с родителите. „На добър час!“, пожела областният управител.  

В обръщението си към учениците директорът на гимназията Росен Герасимов пожела неуморимост и постоянство в науката, посочи, че в училището те ще имат достъп до машини с изкуствен интелект, такива, които се занимават с крипто валута и други високи технологии. На учители пожела да показват на възпитаниците си правилната посока, а на родителите – да поощряват любовта към знанията и да отделят време за споделяне на наученото от децата им.

Изпълнителният директор на Пловдив Тех парк Венелин Йорданов пожела на възпитаниците на гимназията да бъдат любознателни и да мечтаят, тъй като това ще ги води до нови хоризонти, както и да уважават своите преподаватели. Беше дадена думата и на дванадесетокласникът Винсент Попов, който на свой ред поздрави съучениците си, поощри стремежът им към знание и просвета, а  родителите увери, че децата им не са сгрешили с избора на училище.

След символично удряне на първия звънец от директора и плискане на менче с вода, учениците прекрачиха прага на елитната гимназия, като по стара българска традиция бяха посрещнати с хляб и сол.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/