Акцент, Избори, Новини

Среща на Областна администрация с РИК-17

Възможно е да има решение на ЦИК за преброяване на разписките от машинния вот в края на изборния ден в 25 на сто от избирателните секции, определени на лотариен принцип. Заради доставянето и попълването на специален протокол, може да се наруши вече изготвената транспортна схема, сигнализираха от РИК – 17 Пловдив област на последната среща в Областна администрация днес. 

17 РИК вече ще работи в Панаира. Областният управител Ангел Стоев съобщи, че в наетите палати вече е извършена първата дезинфекция и за всяка следваща ще се поставят информационни бележки. Тревните площи също се обработват. Ще има и табла с указания за антиковид мерките, както и обозначени коридори за движение на потоците от хора.

Председателят на 17 РИК Ваня Костадинова информира, че демонстрациите с машините за гласуване текат без проблем, както и обученията на членовете на СИК по места, като всички те са присъствени. Изготвят се списъци с автобусите, с които ще пристигат членовете на секционните комисии в РИК. До края на деня ще има и транспортна схема за доставянето на бюлетините до общините.

Работното взаимодействие на областна управа с РИК – 17, както и с РИК -16 продължава.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/