Акцент, Избори, Новини

Среща в Областна администрация със секретарите на общини

Работно съвещание със секретарите на общините в Пловдивска област, върху които пада основната тежест по подготовката на изборите, бе проведено в Областна администрация. На срещата бяха обсъдени важни въпроси и евентуални проблеми, които трябва да се решат до вота на 14 ноември.

„До края на деня ще получим писмото на МС за сумата, отделена за организационно-техническата подготовка на изборите, като трансферирането ще бъде направено по възможно най-бързия начин до общините“, увери главният секретар на Областна администрация Георги Янев. Той посочи още, че Пловдивска област ще разполага с 294 000 бюлетини, а Пловдив-град – с 308 500, след като от ЦИК са ги намалили от заявените 310 000.

Янев напомни, че общините много добре трябва да прецизират помещенията за съхранение на изборните книжа, тъй като този път бюлетините ще бъдат два вида – за президент и парламентарни. Главният секретар предупреди всички да направят оглед на реквизита – принтери, копирна и друга техника, за да не се окажат неподготвени в последния момент.

Изборният процес ще бъде проведен при изключително спазване на противоепидемичните правила, тъй като се намираме в ситуация, която всеки момент може да се усложни. Ръководителят на Териториално звено ГРАО в Пловдив Тонка Григорова посъветва всички общини да си подновят информацията, с цел улесняване на достъпа, което ще облекчи всички.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Последна редакция на 08 октомври, 2021 в 15:55

Skip to content https://www.livechatalternative.com/