Акцент, Новини

Областна администрация ще поиска допълнителен материален стимул за подвижните СИК, работещи с болни от Ковид-19 и карантинирани

Допълнително материално стимулиране за хората от подвижните СИК, които ще обслужват гласоподавателите с Ковид-19 и карантинираните, ще поиска Областна администрация. Това стана ясно на днешната среща в областната управа с РИК 17 Пловдив област. Очаква се поради нарастващия брой болни и карантинирани, подвижните секции да бъдат увеличени като брой.

На заседанието се разбра, че хартиените бюлетини, които ще подсигурят електронния вот, ще пристигнат в понеделник.

Главният секретар Георги Янев уточни, че този петък приключва ремонта на панаирната палата, в която ще се помещава 17 РИК като специално внимание е отделено и на изправността на климатичната инсталация. Янев и председателят на РИК 17 Дарина Тодорова лично ще отидат на място, за да се уверят, че всичко е в изправност.

Областният управител Ангел Стоев съобщи, че са осигурени вендинг автомати за храна и напитки в изборната нощ. Дезинфекцията ще бъде засилена и ще има съответни указателни табели, за да има сигурна среда за хората.

Очаква се с МВР да се изготви график на автобусите, които ще извозват избирателните комисии с протоколите в изборната нощ, за да няма струпване на хора в палатите.

От 17 РИК съобщиха, че ще напишат предложение до ЦИК да не се носят неизползваните бюлетини от секционните избирателни комисии при отчитане на резултатите, понеже след това тези книжа се връщат в съответната община.

Обученията за членовете на СИК от 17 МИР ще бъдат онлайн на 9 и 10 ноември.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/