Акцент, Новини

Областният управител подкрепи протестиращите в парка до хотел „Санкт Петербург“

Областният управител Здраво Димитров обеща пълна подкрепа за изясняване на обстоятелствата около изоставените подземни съоръжения, намираща се в парцела, предназначен за строеж в парка зад хотел „Санкт Петербург“.

Той се среща с председателя на инициативният комитет, бранещ парка – Асен Костов и пое ангажимент да проучи документите за собствеността на бункерите, намиращи се на терена. Според протестиращите, те свързани с 9 пехотен полк, който е бил позициониран тук, но документи за това не са намерени. От инициативния комитет предполагат, че вероятно бункерът е собственост на Министерство на отбраната и предложиха на Здравко Димитров да предприеме действия площта да стане държавна.

Областният управител разговаря с директора на историческия музей Стефан Шивачев, както и с кмета на район Северен Ральо Ралев, за да проучи въпроса. Здравко Димитров, заместникът му Петър Петров и шефът на пловдивската полиция старши комисар Атанас Илков направиха инспекция на бункера, след като спецполицаите щателно провериха всяко едно кътче на съоръжението.

След обхода, областният управител заяви, че вероятно съоръжението е правено в по-ново време, защото е изградено от тухли. „Ще поискаме от собственика съоръжението  да се премахне, тъй като е опасно.  Никой в България не е над закона”, каза областния управител. 

Skip to content https://www.livechatalternative.com/