Акцент, Новини

Областният управител ще търси решение за транспорта на пътници от и до Летище Пловдив

С намиране на бързо и ефективно решение за организиране на транспорт на пътници от и до Летище Пловдив се ангажира областният управител на Пловдив област Йордан Иванов. На 6-и февруари 2022 г. изтичат договорите на Летище „Пловдив“ ЕАД с фирмата, извозваща към момента граждани от и до аерогарата. Това на практика означава, че има реална опасност пътниците да останат без транспортна връзка.

Темата бе обсъдена днес на организирана от Йордан Иванов работна среща. Участие в нея взеха изпълнителният директор на „Летище Пловдив“ ЕАД Пламен Спасов, ОП „ОКТ“- Община Пловдив Георги Стоилов, заместник-кмета в направление „Транспорт“ на Пловдив Тодор Чонов и кметът на община Родопи Павел Михайлов, зам.-областният управител Лъчезар Бакърджиев и главният секретар на Областната администрация Георги Янев. Бе обсъден и план за дългосрочно решение за организацията на транспорта от и до летището.

„Летище Пловдив“ ЕАД ще проведе разговори с основни транспортни компании, като на този етап то само ще поеме извозването на пътниците. Това ще се случва, докато община Пловдив поднови транспорта по линия 2. Трябва да стартира промяна на съществуващото разписание на линията, която е и основната до летището.

В дългосрочен план се обсъжда бъдещият транспорт, обслужващ летището, да може да поеме и пътници от село Крумово, както и да бъде ремонтирана пътната отсечка от 500 метра, която разделя населеното място от летището.

Областният управител пое ангажимент да разговаря с Областното пътно управление в Пловдив по отношение на неработещото улично осветление от „Асеновградско шосе“ до терминала на летище Пловдив.

Следващата седмица Областната администрация на Пловдив ще проведе среща с представители на “Летище Пловдив“ ЕАД, за да обсъдят в каква посока ще се развива то, както и защо е спряна дейността на „Фонд за развитие на летище Пловдив – Южната врата на България.“

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605567
+359 32 605568

Skip to content https://www.livechatalternative.com/