Акцент, Новини

Генералният консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю се срещна с областния управител на Пловдив област Йордан Иванов

Генералният консул на Република Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю и областният управител на Пловдив област Йордан Иванов обсъдиха двустранните отношения в сферата на туризма, икономическите връзки и културното сътрудничество. Срещата се състоя днес в Областната администрация на Пловдив.

Г-н Иванов и г-н Кюнгерю изразиха готовност да работят за развитие и увеличаване на двустранния поток от туристи. С общите усилия на двете страни трябва да се преодолее негативната тенденция в сектора на туризма, породила се вследствие на пандемията от COVID-19.

Обсъдени бяха и условията за реализиране на турски инвестиции в България, за които в бъдеще Областната администрация на Пловдив област ще съдейства. Планира се и задълбочаване отношенията в сферата на търговията, икономиката, науката и културното взаимодействие между област Пловдив и област Одрин чрез реализиране на общи инициативи.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/