Акцент, Новини

Областният управител на област Пловдив Йордан Иванов и зам.-областният управител Николай Василев проведоха срещи с посланиците на Палестина и на Италия в Република България

Срещи с посланиците на Италия и Палестина в Република България – Н. Пр. Джузепина Дзара и Н. Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух, проведоха областният управител на Пловдив Област Йордан Иванов и заместник-областният управител Николай Василев днес.

Подобряване на търговско-икономическите и туристически отношения и възможността палестински студенти да се обучават в български университети – това бяха част от темите, по които разговаряха посланикът на Палестина в България Н. Пр. д-р Ахмед Ал Мадбух, областният управител на област Пловдив Йордан Иванов и зам.-областният управител Николай Василев на първата по време среща. В хода на разговора бе припомнено за добрите двустранни връзки в секторите на културата, младежта и спорта. Г-н Иванов и г-н Василев поеха ангажимент да съдействат, в рамките на компетенциите им, за разрешаване на проблеми, с които бяха запознати. Областният управител Йордан Иванов обеща да запознае Министерството на външните работи на България за трудностите, пред които са изправени студентите от Палестина, както и за други възможности, чрез които област Пловдив и България биха могли да засилят съществуващите отношения.

Темата за студентите – и италианските студенти, обучаващи се в България, и българските студенти в Италия, бе акцент и по време на срещата с посланичката на Италия в България Н. Пр. Джузепина Дзара, придружена от Почетния консул на Италия в Пловдив Джузепе Де Франческо. Бе обсъдена и възможността за развиване на връзките между тях. Нови италиански инвестиции на територията на област Пловдив и засилване на културните връзки бяха също част от въпросите, повдигнати от областния управител Йордан Иванов и зам.-областния управител Николай Василев. Бе споделено и желанието за засилване на двустранните отношения между съюзническите и приятелски държави България и Италия в различните сфери. Гарантирано бе бъдещото съдействие на Областната администрация на Пловдив за всички италиански инвеститори, проявили интерес към Пловдив и областта. Начертани бяха и стъпки за реализирането на бъдещи  съвместни събития. 

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/