Акцент Новини

Новият областен управител Ангел Стоев ще работи за честни и прозрачни избори

С решение на Министерския съвет на Република България от 04.08.2022г. на поста областен управител на област Пловдив отново е назначен Ангел Стоев. Със същото решение бе освободен Йордан Иванов, който изпълняваше длъжността от началото на годината. Предаването на поста се състоя днес, 5 август, в сградата на Областната администрация на Пловдив.

 „Трябва да бъдат произведени честни избори. Вие доказахте, че можете, защото вече го сторихте два пъти. Пожелавам Ви успех!“, с тези думи бившият областен управител Йордан Иванов предаде печата на г-н Стоев.

Областният управител Ангел Стоев  благодари на г-н Иванов и цялата администрация за работата, която са свършили до момента в полза на гражданите на областта, като подчерта, че оценката за свършеното трябва да дойде от институциите и хората, а не от него.

„Пред мен на първо място стои задачата отново да бъдат организирани честни и прозрачни избори. Моя цел ще бъде осигуряването на една по-голяма стабилност, от държавническа гледна точка, защото в момента тази стабилност липсва. Моето управление ще почива на принципите, които бяха обявени от мен по време на първия ми мандат. Те са – професионализъм, прозрачност и почтеност.“, заяви Ангел Стоев.

Той завърши с това, че се надява сътрудничеството между Областната администрация на Пловдив, Община Пловдив и останалите общини в областта да продължи, както досега, защото само така могат да бъдат организирани прозрачни и честни избори.

Ангел Стоев е заемал същата длъжност в периода 2021-2022 година. Притежава образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалността „Международни икономически отношения“ от УНСС, а също така е доктор по философия от Академията на МВР – София. Дългогодишен служител е на НСС и ДАНС,  заемал длъжността директор на Регионална дирекция ДАНС – Пловдив. Работил е и на високи мениджърски позиции в частния сектор. Ангел Стоев има специализации в управление на кризи, противодействия на тероризма и стратегическо управление.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

https://www.livechatalternative.com/