Акцент, Новини

Областна администрация – Пловдив бе отличена за принос в интеграцията на хора със специфични увреждания

Областна администрация – Пловдив бе отличена за своя принос за интеграцията на хората със специфични възможности по време на тържествата по случай 25-тата годишнина от създаването на Националната асоциация на сляпо-глухите в България (НАСГБ). В организацията членуват 500 души от цялата страна  с двойно сензорно увреждане (слухов и зрителен дефицит).

Годишнината бе отбелязана в пловдивския хотел „Интелкооп“ с тържествено откриването на изложба на членове на асоциацията и с концерт на фолклорен състав „Седянка“, чийто членове също са с различна степен на дефицити. Председателят на НАСГБ Величка Драганова представи дейностите на асоциацията, чрез които подпомага приобщаването на своите членове към обществения живот. Областната управа беше представена на събитието от ръководителя на отдел „Координация и европейска интеграция“  Маргарита Вранкова, която отправи поздравления от името на областния управител Ангел Стоев. „Бих искал да изразя своето дълбоко уважение към Вас и ръководството на асоциацията  за усилията, които полагате през годините, за да промените обществените нагласи като покажете, че хората със слухови  и зрителни проблеми са равнопоставени и значими за обществото с техния труд, умения и талант“, пише в  поздравителния си адрес областният управител.

През следващите три дни празникът продължава с турнири по шах, табла и боулинг, както и с преглед на художествените състави. 

НАСГБ е национално представително сдружение с нестопанска цел със седалище в Пловдив. Член е на Националния съвет за хората с увреждания, консултативен орган към Министерски съвет на Република България. Асоциацията е създадена на 15 август 1997 година и е приемник на организацията на сляпо-глухите хора, основана през 1983 година от покойния Димитър Парапанов.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/