Акцент, Новини

Областна администрация традиционно дава сцена на класическата музика

Концертът “Viva la musica” ще се състои в сряда от 18:00 часа, вход свободен

Областна администрация ще бъде домакин на третия сезон на музикалната инициатива „Viva la musica“, посветена на месеца на музиката.

Ежегодните концерти се организират съвместно от Областна администрация-Пловдив и Сдружение „Изкуство във времето“ с председател д-р Злателина Коларова. Тя е камерен музикант, носител на редица национални и международни награди като преподавател в пловдивското музикално училище „Добрин Петков“.

Тазгодишното издание ще се състои на 12.10.2022 г. (сряда) от 18:00 часа в сградата на Областна администрация – Пловдив, а входът е свободен.

„Подготвили сме специална програма – „Есен“ като амбицията ни е чрез музиката да представим златната пищност на нейните багри. Всички произведения са шедьоври и съм сигурна, че ще стигнат до сърцата на хората, които ще дойдат на нашия концерт“. Това сподели по време на репетицията д-р Коларова, която е двигател на инициативата класическата  музика да влезе в публични пространства, да ги озвучи и така да им даде ново предназначение. Сдружението се стреми да възпитава приемственост между поколенията. Наред с изтъкнатите камерни музиканти, на сцената излизат и бъдещи известни изпълнители, които да продължат да популяризират класическата музика. „Нашата мисия е тя да достигне до колкото се може повече хора, да ги докосне със своята красота и богатство и така да изграждаме един естетически вкус, различен от масовия“, обясни още д-р Коларова.

В тазгодишното издание отново участие ще вземат ученици от НУМТИ „Д. Петков“ – Ивелина Рашкова (сопрано) и цигуларите Мариана и Екатерина Стоеви от класа на Е. Начева, а също и Виктор Костов от класа на П. Генов.

В концерта участие ще вземат представителите на Сдружението: Валентина Трендафилова (сопрано), Павел Генов (цигулка), Никола Николов (виолончело) и Злателина Коларова (пиано).

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/