Акцент, Инициативи, Новини

Валс и тарантела озвучиха Областна управа

Нестихващи аплодисменти от публиката и цветя от Ангел Стоев получиха  талантливите изпълнители на концерта “Viva la musica”

С бурни аплодисменти и много цветя за звездите завърши концертът “Viva la musica”, който събра почитателите на класическата музика в сградата на Областна администрация в сряда.

Третият сезон бе открит от областния управител Ангел Стоев и председателя на Сдружение „Изкуство във времето“  д-р Злателина Коларова.

„За мен е удоволствие да съм тук и да открия поредния концерт на изключително талантливите музиканти от Сдружение „Изкуство във времето“. Виждаме заедно вече утвърдени музиканти, които дават път на следващото поколение млади изпълнители и ги подкрепят“, заяви преди началото Ангел Стоев. Той поздрави изпълнителите, че следват неотклонно своята мисия да популяризират класическата музика като й вдъхват нов живот чрез своята талантлива интерпретация.

„Нашият репертоар тази вечер е своеобразен романтичен прочит на есента. Представяме нейните багри, но и носталгията и тъгата по отминаващото време. Ще чуете известни и не толкова популярни композитори, но ще се уверите, че всички тези произведения са истински шедьоври“. Това сподели преди откриването д-р Коларова и пред първото изпълнение на химна на сдружението  „Да живее музиката“ (Михаил Преториус).

Гости на концерта бяха генералният консул на Република Турция в Пловдив  – г-н Корхан Кюнгерю и почетните консули на Италия в Пловдив – г-н Джузепе Ди Франческо и на Украйна в Пловдив – инж. Димитър Георгиев.

Публиката аплодира бурно младите таланти от НУМТИ „Д. Петков“ – цигуларите Мариана и Екатерина Стоеви, Виктор Костов и студентката от Националната музикална академия Ивелина Рашкова (сопрано).

Сложното за изпълнение произведение на Пабло де Сарасате – „Интродукция и тарантела“ впечатли силно публиката, която дълго не спря да аплодира най-младата изпълнителка Марияна Стоева.

„Серенада“ от Карл Хилман поднесоха за дамите в залата цигуларят Павел Генов и неговият ученик Виктор Костов, а на пианото отново бе д-р Злателина Коларова. На нежната половина бе посветен и „Сантиментален валс“ на Чайковски в изпълнение на виолончелиста Никола Николов.

Звездата на вечерта Валентина Трендафилова (сопрано) сложи поанта на концерта с вълнуващо изпълнение на ария от „Джидита“ Франц Лехар – „Моите устни целуват жарко“, раздавайки цветя на гостите.

Концертът завърши с нестихващи аплодисменти от публиката, а талантливите изпълнители на концерта “Viva la musica” получиха цветя лично от областния управител Ангел Стоев.

Организаторите на музикалната инициатива обещаха на публиката традицията да продължи и отново да събере любителите на камерната музика извън концертните зали и така да продължи мисията си да популяризира музикалното изкуство сред гражданите на Пловдив.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/