Акцент, БДП, Новини

Експерти от Областна администрация гостуваха на ДГ „Чайка“ в Деня за безопасност на движението по пътищата

Денят за безопасност на движението по пътищата беше отбелязан в Пловдив и областта с поредица от инициативи и събития. По този повод в Пловдив и областта е осигурено осезаемо полицейско присъствие около училища и детски градини, осъществява се засилен контрол над водачите на МПС.

В рамките на инициативата днес в областния град пътни полицаи гостуваха в детска градина „Чайка“, за да запознаят малчуганите по подходящ начин с основните правила за тяхната безопасност като участници в движението. Тематичният урок беше изнесен от инспектор Стоян Войводов – сектор „Пътна полиция“ към отдел ОП при ОД на МВР Пловдив. Той беше затрупан от въпросите на децата, които се включиха активно в беседата.

На събитието присъстваха кметът на район Източен Иван Стоянов, експерти  от Областна администрация – Маргарита Вранкова – началник отдел „КЕИ“ – и Кристина Чорбаджийска, която е секретар на Областната комисия по безопасност на движението – Пловдив. Децата получиха специални подаръци от името на областния управител Ангел Стоев.

Беседите се провеждат със съдействието и подкрепата на ОД на МВР-Пловдив. Днес тематичен урок се проведе и пред ученици от ОУ „Васил Петлешков“, а подобна среща утре предстои и в Езикова гимназия „Иван Вазов“.

Денят на безопасността на движение по пътищата се отбелязва за четвърта поредна година в нашата страна. През 2019 г. с решение на Министерски съвет датата 29 юни е определена за единна дата за България.

Датата е избрана умишлено, защото статистиката показва, че летните месеци юли и август са най-тежки по отношение на смъртни случаи.

Първостепенен приоритет за Държавната агенция по безопасност на движенията по пътищата e подобряване на обучението по безопасност на движението – като то да започва от най-ранна възраст и да продължава през годините.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Последна редакция на 06 декември, 2023 в 12:31

Skip to content https://www.livechatalternative.com/