Акцент, Новини

Българската федерация по мотоциклетизъм награди най-добрите пилоти за 2023 г.

Заместник областният управител Димитър Добрев бе гост на тържествената церемония на Българската федерация по мотоциклетизъм, на която бяха наградени шампионите и призьорите от Републиканските шампионати за 2023 г.

Събитието се проведе в пловдивската зала „Колодрума“ и  събра състезателите в мотокроса, супермото, ендуро, драг и писта, както и партньорите на Българската федерация по мотоциклетизъм. На шампионската гала на най-бързите и най-добрите присъства и кмета на Пловдив Костадин Димитров, който поздрави всички състезатели, деятели и спонсори.

Председателят на БФМ Ангел Траков отчете още една успешна година за мотоциклетизма. Освен победите и титлите, той изрази задоволството си, че се повишава броя на състезателите в различите дисциплини. Това ще бъде целта на БФМ и занапред – клубовете да привличат все повече млади хора, които да се състезават.

Разширява се и географията на домакинство на състезания, особено в мотокроса. В календара се връщат Самоков и Перник.

България се връща и в календара на световните шампионати по мотоциклетизъм под шапката на FIM със старта на кръг от Супермото в Плевен. Догодина, на 24 февруари, за първи път България ще бъде домакин на кръг от световното по Супер Ендуро. Надпреварата ще бъде в зала „Арена София“.

Сериозни са и успехите на българските пилоти по световните трасета. Това са изявите на състезателите Мартин Чой – писта, Теодор Кабакчиев – ендуро, Майкъл Иванов, Петър Петров и Дани Цанков в мотокроса.

Председателят на БФМ Ангел Траков награди със специални плакети кмета на Пловдив Костадин Димитров, Министерството на младежта и спорта в лицето на представителя на ведомството Дончо Донев, както и спонсорите на БФМ, допринесли за нормалното протичане на състезанията от шампионата.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Последна редакция на 28 декември, 2023 в 15:27

Skip to content https://www.livechatalternative.com/